Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 12-09-2002
persberichten donderdagmiddag 12 september 2002 Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Collega Martin Panman neemt de persvoorl. om 16.30 over

Nekklachten na verkeersongeval

WIJSTER Een 38 jarige automobilist uit Wijster is donderdagmorgen met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen nadat hij op de Beilerweg in zijn woonplaats met zijn klassieke en pas gerestaureerde Corvette van de weg raakte. Volgens hem was hij bij een uitwijkmanoeuvre voor een overstekende ree de controle over zijn auto kwijtgeraakt. Hij kwam tot stilstand in een perceel aardappelen. De Corvette is toe aan een nieuwe restauratie.

Bestelbus op de kant

EMMEN - Een 12 jarige inzittende van een personenauto is donderdagmorgen met rugklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis. Hij zat bij zijn 39 jarige moeder in de auto toen die op de kruising Laan van het Kinholt / Houtweg in Emmen in botsing kwam met een bestelbus, bestuurd door een 22 jarige man uit Emmen. De bus kwam vanaf de Laan van het Kwekebos en wilde linksaf slaan naar de Rondweg. Hij werd daarbij in de flank gegrepen door auto van de recht overstekende Emmense. De bestelbus kwam op de zijkant op de rijbaan tot stilstand. In verband met de schade heeft de politie de kentekens van beide autos in beslag genomen.

Autokraken Midlaren

MIDLAREN Drie bewoners van "De Bloemert" in Midlaren hebben donderdagmorgen bij de politie aangifte gedaan van inbraak in hun auto. In twee gevallen is de radio-cd speler gestolen. Een 29 jarige bewoner uit Ede mist bovendien zon 40 cds.

Om in de autos te komen zijn van alle autos raamrubbers stukgesneden.

Illegalen uitgezet

NIEUW WEERDINGE

In samenwerking met controleurs van de Algemene Inspectie Dienst en door tussenkomst van de Koninklijke Mareschaussee heeft de politie donderdagmorgen zes illegale Polen uitgezet. Ze werkten bij een landbouwbedrijf aan het Weerdingerkanaal in Nieuw Weerdinge. Bij controle van hun paspoorten kwam aan het licht dat ze geen verblijfsvergunning voor ons land hadden. De AID zet het onderzoek voort.

Gewond na val van ladder

RODEN Een 72 jarige inwoner van Roden is met een forse hoofdwond en een gebroken arm overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De bejaarde man was in zijn tuin bezig met het snoeien van takken boven het schuurtje toen hij met ladder en al achterover viel.