Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-09-2002
Persberichten district Sittard (HP 16.00 uur) Donderdag 12 september 2002

Sittard, winkeldiefstal:
Woensdag 11 september 2002 heeft de politie twee verdachten aangehouden wegens winkeldiefstal in een zaak aan de Engelenkampstraat in Sittard. De verdachten, een 27-jarige man uit Sittard en een 36-jarige inwoner van Geleen, zijn op heterdaad betrapt door de bedrijfsleidster toen ze een halloweenbeeldje meenamen. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.

Sittard, diefstal:
Een container aan de Felix Timmermansstraat in Sittard is in de nacht van dinsdag op woensdag opengebroken. Onbekenden hebben hieruit een koffer met een acculader en accu gestolen. Verder worden een set bitjes, een mengkraan en 12 tubes siliconenkit vermist uit de container. De totale waarde is niet bekend. De politie onderzoekt de zaak verder.

Geleen, aanhouding:
Tijdens een politiesurveillance aan de Bosweg in Geleen is woensdag 11 september 2002 om 23.35 uur een 27-jarige vrouw uit Genk aangehouden. Samen met haar 26-jarige vriend uit Geleen was ze in de auto een joint aan het roken. Bij controle bleek dat er vier boetes, 399,90 euro in totaal, in verband met verkeersovertredingen op haar naam stonden. Daarom is ze meegenomen naar het bureau in Sittard. Omdat ze de boetes niet kon betalen, is haar auto in beslaggenomen.

Beek, snelheidscontrole:
Bij een snelheidscontrole op de Maastrichterlaan in Beek zijn op woensdag 11 september 2002 610 voertuigen gecontroleerd. De politie heeft 78 processen verbaal uitgeschreven. De hoogste snelheid op deze weg waar een maximum snelheid van 50 km/u geldt, is 72 km/u.

Stein, Zakkenrollerij:
Een 71-jarige vrouw uit Elsloo heeft woensdag 11 september 2002 aangifte van diefstal gedaan. Rond 14.30 uur was ze aan het winkelen op de weekmarkt in Stein. Op een onbewaakt ogenblik heeft een onbekende haar beurs uit haar niet afgesloten handtas gepakt. In de beurs zat ongeveer 60 euro en een pinpas.

Sittard, Zakkenrollerij:
Van een 21-jarige vrouw uit Landgraaf is woensdag 11 september 2002 uur de beurs gestolen. Om 10.00 uur heeft ze haar beurs voor het laatst gebruikt. Toen ze rond 15.00 uur haar ov-jaarkaart uit haar beurs wilde halen, was de beurs spoorloos. Behalve de ov-jaarkaart mist ze haar bankpas, ongeveer tien euro, fotos, twee videotheekpasjes, een schoolbieb-pas en een kopieerkaart.