Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-09-2002
Persberichten district Heerlen (HP 16.00 uur) Donderdag 12 september 2002

Heerlen, rijden onder invloed:
De politie heeft donderdagmorgen 12 september 2002 tegen een 47 jarige inwoner van Voerendal proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de inwoner van Voerendaal bleek donderdagmorgen omstreeks 02.40 uur bij een controle op de Sittarderweg te Heerlen. Daar was de politie bezig met de controle van een ander voertuig. De automobilist uit Voerendaal stopte daar uit eigen beweging omdat hij dacht dat ook hij moest stoppen. Nadat de bestuurder aangesproken werd bleek dat deze behoorlijk naar het gebruik van alcohol rook, welk alcoholgebruik nog eens bevestigd werd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van de ademanalyse wees een meer dan viervoudige overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholgebruik (2.1 promille). Tegen de inwoner van Voerendaal werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest uiteraard blijven staan.

Brunssum, winkeldief:
Een 40 jarige inwoner van Brunssum is woensdagmiddag 11 september 2002 aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal in een supermarkt gevestigd aan de Schiffelerstraat te Brunssum. De dief liep met een pak koffie met een winkelwaarde van bijna 3 euro verstopt onder zijn kleding de winkel uit. Echter het personeel had de diefstal zien plaatsvinden en riep de dief aan de uitgang ter verantwoording. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Hij is gedagvaard om zich bij de Officier van Justitie te verantwoorden.

Heerlen, woninginbraak:
In een woning aan de Carisven te Heerlen heeft woensdagavond een inbraak plaatsgevonden. Tijdens een korte afwezigheid van de bewoners verschafte zich een inbreker de toegang tot de woning dor een raampje te forceren. De woning werd geheel doorzocht waarbij een beurs met een klein geldbedrag, enkele bankpasjes, twee telefoons en enkele sieraden werden weggenomen.

Heerlen, motordiefstal:
Woensdagmiddag tussen 13.15 en 14.00 uur heeft op de Oranje Nassaustraat te Heerlen een motordiefstal plaatsgevonden. De 34 jarige eigenaar woonachtig in het Duitse Rhens sloot zijn eigendom, een BMW K1200 goed af. Toen hij na driekwartier terug kwam bleek zijn motor te zijn gestolen. Hij deed kort daarna van de diefstal aangifte van de diefstal bij de politie.

Heerlen, vernieling door minderjarigen:
Woensdagmiddag 11 september 2002 heeft de politie drie minderjarigen uit Heerlen opgepakt die in een bedrijf aan de Voskuilenweg te Heerlen vernielingen hadden aangericht. De eigenaar van het bedrijf betrapte woensdagmiddag het drietal bij een diefstal van een aantal kastsleutels. Het drietal bleek ook in het voorbije weekeinde op het bedrijfsterrein te zijn geweest. Zij hadden daar met een vorkheftruck gereden waarbij twee kasten werden vernield. De jeugdigen bekenden elk hun aandeel. Zij zullen een cursus moeten volgen van het bureau Halt. Na verhoor zijn zij onder ouderlijke gezag geplaatst.