MICROSOFT CORP

Moviesystems NetCine lanceert nieuwe generatie video-on-demand

Moviesystems NetCine lanceert nieuwe generatie
video-on-demanddienstverlening

De grootste distributeur van video-on-demanddienstverlening in Europa is van plan 500 films via de hoogwaardige Windows Media Audio and Video 9 Series aan te bieden.

Amsterdam, Nederland - Moviesystem, de grootste Europese aanbieder van video-on-demanddienstverlening (VOD), en Microsoft Corp. (Nasdaq: MSFT) kondigden vandaan op IBC2002 aan dat de nieuwe generatie van de NetCinediensten, die per 18 september 2002 beschikbaar zullen zijn, de technologie van Windows Media 9 Series zal gebruiken om in de beste gebruikersbeleving te kunnen voorzien. NetCine levert eersteklas aanbod van grote filmproducenten als Pathé en Luc Bessons Europa Corp. NetCines nieuwe versie biedt een volledig herontworpen, gebruikersvriendelijke interface in alle Europese hoofdtalen. Deze dienstverlening zal een van de eerste in Europa zijn, die hoogwaardige streamed video over internet zal aanbieden en daarbij gebruik zal maken van de technologie van Windows Media 9 Series.

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO )

Door Windows Media 9 Series kunnen we met hoge kwaliteit en met innovatieve eigenschappen ons videoaanbod leveren, waardoor we ervan verzekerd zijn de beste beleving aan onze klanten te kunnen bieden. Zei Emmanuel Montamat, bedrijfsdirecteur van Moviesystem. Windows Media 9 Series maakt het mogelijk onze belofte na te komen de altijd directe beleving die mensen gewend zijn van televisie kijken, ook te leveren bij video-on-demand.

De nieuwe versie van NetCine biedt breedbandgebruikers meer dan 500 hoofdfilms aan, streamed op aanvraag met verhoogde audio- en videokwaliteit, waaronder toppers als Asterix et Obelix: Mission Cleoparte, Kiss of the Dragon (Le Baiser Mortel du Dragon), Chicken Run en nog veel meer films van regisseurs als Pedro Almodovar, Spike Lee en Jean-Jaques Annaud. Omdat de nieuwe dienst is gebouwd op het platform van Windows Media 9 Series, kunnen NetCinegebruikers met een breedbandaansluiting genieten van de nieuwe Fast Streamingmogelijkheid, die een altijd directe streaming aanbiedt zoals men van televisie gewend is. De geavanceerde audio- en videotechnologie van de Windows Media 9 Series maakt het voor breedbandgebruikers ook mogelijk de films full-screen en met 5.1-kanaal surround sound te beleven.

Moviesystems NetCinedienstverlening is een van s werelds beste voorbeelden van een bedrijf dat nieuwe vormen van filmdistributie verkent door samen te werken met de gevestigde filmstudios. zei Dave Fester, directeur-generaal van de Windows Digital Media Division van Microsoft. Als een van de eerste dienstverleners die Windows Media 9 Series inzet, is NetCine een groot voorbeeld van hoe onze audio- en video-innovaties bedrijven de mogelijkheid geven nieuwe, baanbrekende belevingen voor hun klanten kunnen creëren en hoe Windows Media DRM een breed scala aan abonneediensten voor digitale media over de hele wereld aanstuurt.

NetCines nieuwe versie zal onder de aandacht gebracht worden van 13 tot 17 september 2002 op IBC2002 te Amsterdam, waar Moviesystem ook de set-top box van de NetCinedienstverlening zal promoten. Hiermee heeft de klant toegang tot amusement op aanvraag via hun televisiescherm. Deze versie van de set-top box zal eerst onder Windows Media Video 8 draaien en is over zes maanden beschikbaar in Frankrijk, België, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, en in Spanje en Italië kort daarna. Moviesystem zal begin volgend jaar gebruik gaan maken van Windows Media 9 Series in de versie van de set-top box.

Over Windows Media

Windows Media is het grootste platform voor digitale media en wordt gebruikt door consumenten, informatie- en oplossingenaanbieders, softwareontwikkelaars en bedrijven over de hele wereld. De nieuwe Windows Media 9 Series stuurt een nieuwe golf van digitale media aan, die de beste playbackbeleving, ongeëvenaarde audio- en videokwaliteit en geïntegreerde, optionele digital rights management (DRM) levert, en is het breedste platform voor de ontwikkeling van producten en dienstverlening voor digitale media. Het Windows Media platform omvat Windows Media Player; Windows Media Services, de krachtige streamingserver voor het distribueren van inhoud; Windows Media Encoder voor het maken van inhoud; Windows Media Audio and Video voor hoogwaardige audio en video; Windows Media DRM voor het beschermen van inhoud en Windows Software Development Kit voor softwareontwikkelaars. Windows Media Player, beschikbaar in 26 talen, is de snelst groeiende en nu leidende mediaspeler. Meer informatie over Windows Media kunt u vinden op http://www.microsoft.com/windowsmedia/.

Over Moviesystem

Moviesystem heeft eersteklas inhoud van grote filmproducenten als Pathé en Luc Bessons Europa Corp samengebracht en biedt momenteel de eerste VOD-dienstverlening met meer dan 500 beschikbare titels over breedbandnetwerken aan aan consumenten. Moviesystem distribueert ook NetCine, een VOD-dienstenpakket via breedband toegangsaanbieders in Europa. De kwaliteit van de dienstverlening en beveiliging worden geoptimaliseerd door het beveiligde, IP-gebaseerde Moviesystem streamingplatform, dat geïnstalleerd wordt in het bedrijfsnetwerk. Breedbandabonnees hebben dus op aanvraag elke week toegang tot de titels die pas op de huurvideomarkt zijn uitgekomen. Meer informatie over Moviesystem kunt u vinden op http://www.moviesystem.com/.

Over Microsoft

Microsoft, opgericht in 1975, is toonaangevend leverancier van software, dienstverlening en internettechnologie voor persoonlijk en zakelijk computergebruik. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten en dienstverlening aan, die ontworpen zijn om mensen in staat te stellen via goede software altijd, overal en op elk apparaat te kunnen werken.

OPMERKING: Microsoft en Windows Media zijn of geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Microsoft Corp. in de Verenigde Staten en/of andere landen.

De namen van de werkelijke bedrijven en producten die hier genoemd
worden kunnen de handelsmerken van de respectievelijke eigenaren zijn.

OPMERKING VOOR REDACTIES: Als u meer wilt weten over Microsoft, bezoekt u dan de Microsoft (r) webpagina
http://www.microsoft.com/presspass/ en de paginas van Microsofts bedrijfsinformatie. Weblinks, telefoonnummers en titels waren correct op het moment van publicatie, maar kunnen inmiddels zijn veranderd. Voor extra hulp kunnen journalisten en analisten contact opnemen met Microsofts Rapid Response Team of andere daarvoor aangewezen contactpersonen die vermeld staan op
http://www.microsoft.com/presspass/contactpr.asp.

Website: http://www.microsoft.com/windowsmedia

Website: http://www.moviesystem.com

Website: http://www.microsoft.com

Contact: Europese Media, Rachel Bibby van Weber Shandwick, +44 (0) 20 7240
8666, of wdmdemeapr@webershandwick.com, voor Microsoft; of U.S. Media, Gwynne
Beatty, Rogers & Cowan, +1-212-445-8441, of
gbeatty@webershandwick.com,
voor Microsoft; of Dave Kass van Rogers & Cowan, +1-212-445-8426, of dkass@webershandwick.com, voor Microsoft

Foto: NewsCom:
http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO

AP Archief: http://photoarchive.ap.org

PRN Photo Desk, +1-888-776-6555 or +1-212-782-2840

12 sep 02 16:06