Nieuwsbericht

zondag, 12 september 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Winkeldief in verzekering gesteld
Alkmaar, woensdag 11 september 2002.
Woensdagmiddag werd een 38-jarige vrouw zonder bekende woon- of verblijfplaats, aangehouden in een winkelbedrijf aan de Wendelaerstraat. De vrouw werd door een aantal winkelende mensen betrapt op het stelen van vlees. De getuigen gaven dit door aan een beveiligingsmedewerker die de vrouw vervolgens aanhield. Zij had voor zo'n 25 euro aan vlees weggenomen. Omdat de vrouw zich in het verleden meerdere keren schuldig heeft gemaakt aan winkeldiefstallen werd zij, na overleg met justitie, in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole's
Castricum, woensdag 11 september 2002.
Woensdagmiddag werden verkeerscontroles gehouden op de Beverwijkerstraatweg en de Heereweg. Tijdens de controle op de Beverwijkerstraatweg werden 17 bestuurder bekeurd voor verschillende overtredingen. Het hoogst scoorde het niet dragen van de autogordel (14). Twee bestuurder reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat de verlichting van zijn aanhangwagen niet goed werkte. Tijdens een controle op de Heereweg werden bestuurders vooral beboet voor het niet dragen van de autogordel (10) en te snel rijden (11). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u terwijl ter plaatse een maximumsnelheid geldt van 60 km/u. Een bromfietsbestuurder kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

Diefstal auto's
Alkmaar, woensdag 11 september 2002.
Tussen dinsdag 17.00 uur en woensdag 16.30 uur werd een personenauto gestolen vanaf de Bellinihof. Het betreft een auto van het merk Opel, type hatchback. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken TV-05-SR.
Donderdag, 12 september 2002 tussen 02.00 en 07.00 uur werd een auto gestolen vanaf de Gloriantstraat. Het betreft een auto van het merk Mercedes, type 300D. De auto is donker paars van kleur en voorzien van het kenteken FG-BJ-19.

Man aangehouden na mishandeling van vrouw
Alkmaar, woensdag 11 september 2002.
Woensdagavond werd een 40-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Edisonweg. Kort daarvoor had hij zijn vrouw daar mishandelt. Hij had zijn vrouw met een mes stoken waardoor zij een aantal snijwonden in haar arm had opgelopen. Oorzaak van de mishandeling waren problemen in de relationele sfeer. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het bureau. De vrouw is aan haar verwondingen medisch behandeld.

Schuurtje afgebrand
De Rijp, donderdag 12 september 2002.
Vanmorgen werd brand ontdekt in een schuurtje achter een woning aan de Keizerbuurt. Toen de politie ter plaatse kwam bleek het schuurtje reeds ter zijn uitgebrand. De gemeente heeft een onderzoek ingesteld naar het mogelijk vrijkomen van asbest. Vooralsnog is komen vast te staan dat, indien er al stoffen zijn vrijgekomen deze geen gevaar opleveren voor de volksgezondheid.

NOORDKOP

Diefstal bestelwagen en boot
Den Oever, woensdag 11 september 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een bestelwagen met daaraan gekoppeld een trailer met boot gestolen vanaf de Havenkade. De auto is van het merk Mercedes, type Vito en zwart van kleur en voert het Duitse kenteken OH-ST 80. Achter de auto was een trailer gekoppeld van het merk Techau, kleur grijs. Op deze trailer stond een boot van het merk Glastron, type Bal Harbor. De boot is wit van kleur met blauwe, groene en gele punten. De gezamenlijke waarde van het gestolen goed bedraagt ruim 90.000 euro.

Dronken dief gewond na val
Den Helder, woensdag 11 september 2002.
Woensdagmiddag werd een 53-jarige man uit Den Helder betrapt op het stelen van fruit vanaf een marktkraam op de Marsdiepstraat. De eigenaar van de kraam rende achter de dief aan. De laatste struikelde over een standaard en kwam te val. Hij raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en daar ter observatie opgenomen. Het bleek dat de dader een flinke hoeveelheid alcohol had genuttigd.

Man overleden na val van dak.
Slootdorp, woensdag 11 september 2002.
Woensdagmiddag is een 45-jarige man uit de Beemster overleden aan de verwondingen die hij op liep bij een val van een dak. Het slachtoffer was werkzaam op het dak van een schuur aan de Molenweg. Door tot nu toe onbekende oorzaak is de man door een opening in het dak naar beneden gevallen van een hoogte van ongeveer 5 meter. Hierbij raakte het slachtoffer ernstig gewond aan hij hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. In de nacht van woensdag op donderdag is hij aan zijn verwondingen overleden. Er werd medische assistentie verleend door de bemanning van een traumahelikopter. Door de Arbeidsinspectie zal een onderzoek worden ingesteld naar de juiste toedracht van het ongeval.

Visser valt na onwelwording te water
Den Helder, woensdag 11 september 2002.
Woensdagmiddag raakte een 51-jarige man uit Den Helder te water. Het slachtoffer was aan het vissen op het Schapendijkje ter hoogte van het Kaaphoofd. Vermoedelijk doordat de man onwel werd raakte hij te water. Voorbijgangers zagen het slachtoffer liggen en hebben hem uit zee gehaald. Met een inmiddels gearriveerde ambulance is de man overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder en daar opgenomen.

Verkeerscontroles
Den Helder, woensdag 11 september 2002.
Tussen 18.45 en 19.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Torplaan. Hierbij werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 9
Hoogst gemeten snelheid: 82 km/u.
Eén bestuurder werd bekeurd omdat hij geen autogordel droeg.

Woensdagavond werd op de Schotenweg eenzelfde soort controle gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 11
Hoogst gemeten snelheid: 82 km/u.
Ook hier werd één bestuurder bekeurd omdat hij geen gordel droeg. Daarnaast kregen twee bromfietsers een boete omdat zij geen helm droegen.

Vrouw bedreigd en mishandeld
Den Helder, donderdag 12 september 2002
In de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 01.15 uur werd een vrouw bedreigd en mishandeld op de Marsdiepstraat. Het slachtoffer stond bij een geldautomaat en wilde geld pinnen toen zij werd benaderd door een tot nu toe onbekende man. Hij eiste geld van de vrouw. Toen zij dat niet gaf werd zij bedreigd en met een stuk geslagen fles op haar hoofd geslagen. Toen de vrouw zich verweerde raakte zij gewond aan haar pols. Kort daarop verdween de dader. De vrouw is voor behandeling van haar verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Van de dader is bekend dat het een donkere man is van ongeveer 1.75 meter lang. Hij had zwart haar en een dun zwart snorretje. De man zag er onverzorgd uit. Over de kleding die de verdachte droeg kan het slachtoffer niets zeggen.
Eventuele getuigen van deze mishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900-8844.

WESTFRIESLAND

Overval
Zwaag, donderdag 12 september 2002. Op donderdagmorgen omstreeks 03.00 uur werd een 54-jarige man overvallen in zijn woning aan de Klaproos te Zwaag. Omstreeks 03.00 uur kwamen vier mannen aan zijn deur. Nadat het slachtoffer de deur had geopend drongen de mannen de woning binnen Zij doorzochten de woning en namen geld weg. Het slachtoffer voelde zich zodanig bedreigd, dat hij er niets van durfde te zeggen. Omstreeks 04.50 uur konden drie mannen worden aangehouden op de Reiger in Hoorn. Het betroffen een 48-jarige man uit Zwaag, een 16-jarige jongen uit Hoorn en een 21-jarige man uit Alkmaar. In de auto waarin zij reden werden een alarmpistool en een mes aangetroffen. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Hoorn. Een onderzoek naar de toedracht wordt ingesteld.

Aanrijding met letsel
Hoorn, woensdag 11 september 2002. Op woensdagmiddag omstreeks 15.05 uur raakte een 68-jarige man uit Schellinkhout gewond bij een aanrijding op de kruising Schellinkhouterdijk-Schelphoek te Hoorn. De man reed op een bromfiets op de Schellinkhouterdijk en kreeg op genoemde kruising geen voorrang van een 27-jarige man uit Andijk in een vrachtauto. Het slachtoffer moest met een hersenschudding worden opgenomen in het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Aanrijding met alcohol
Zwaagdijk, woensdag 11 september 2002. Op woensdagmiddag omstreeks 16.50 uur raakte een 24-jarige man uit Avenhorn met zijn personenauto betrokken bij een eenzijding ongeval. De man reed over de Drechterlandseweg onder Zwaagdijk. Op de kruising met de Markerwaardweg nam hij de bocht te ruim, reed over een verkeersgeleider (betonrand) en kwam tegen een paal met verkeersborden tot stilstand. De verdachte bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 830 ugl. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Alcoholcontrole
Hoorn, donderdag 12 september 2002. Op donderdagochtend omstreeks 00.45 uur werd een 52-jarige man uit Hoorn in een personenauto gecontroleerd op de Keern in zijn woonplaats. De man blies maar liefst 1015 ugl. Dat is bijna vijf maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Taxichauffeur mishandeld
Medemblik, donderdag 12 september 2002. Op donderdagmorgen omstreeks 00.30 uur haalde een 37-jarige taxichauffeur uit Medemblik twee klanten op bij de Torenschouw in Opperdoes. De mannen wilden naar de Nieuwstraat in Medemblik. Een van hen zat voorin de taxi, de andere achterin. Onderweg probeerde de man op de passagiersstoel de taximeter uit te zetten, hiertoe aangemoedigd door de andere persoon. De taxichauffeur stopte de wagen en verzocht de mannen uit te stappen. In de auto ontstond een gevecht tussen de chauffeur en de man voorin de auto. De passagier achterin de auto wist de zaak te sussen en verzocht de chauffeur door te rijden naar Medemblik. Hier aangekomen pakte de verdachte de contactsleutels uit het slot. Wederom ontstond een worsteling. Een getuige schoot de chauffeur te hulp en beide mannen konden uit de taxi worden verwijderd. De chauffeur had diverse verwondingen aan het gezicht opgelopen. Een onderzoek in de omgeving leverde twee verdachten op ( een 24-jarige man uit Opperdoes en een 21
-jarige man uit Middenmeer). Zij werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.