Gemeente Smallingerland

Verboden ligplaatsen in Opeinderkanaal (12-09-2002)

Bij controle is onlangs gebleken dat er een aantal schepen illegaal in het Opeinderkanaal een ligplaats hebben gekozen. Daarbij zijn ook steigers aangetroffen. Het gaat om de schepen die ten zuiden van de brug in de Hegewei liggen. Het op deze manier ligplaats kiezen, is in strijd met de bepalingen over het gebruik van openbaar water in de APV.

De eigenaren van de hierna te noemen vaartuigen wordt daarom verzocht een andere vaste ligplaats te zoeken en de steigers te verwijderen. Het gaat om de volgende boten: een ijzeren roeischouw, kleur groen/bruin, lengte plm. 4.00 m; een ijzeren schouw, plm. 3,50 m, naam: Koersk; een blauw speedbootje, plm. 3.00 m lang met een buitenboordmotor, merk Mercury, type 200; een witte polyester roeischouw, lengte plm. 3,50 m; een geel speedbootje, lengte plm. 5.00 m met buitenboordmotor, merk Honda; een polyester schouw, kleur wit met bruin/oranje bovenkant, lengte plm. 4.00 m.

De eigenaren van deze boten moeten een andere vaste ligplaats zoeken in een jachthaven. Mocht daarvoor belangstelling bestaan, dan kunnen de eigenaren contact opgenemen met de afdeling Ontwikkeling, tel: 0512-581492.

Tot 4 oktober a.s. stellen wij betrokkenen in de gelegenheid de vaartuigen en de steigers te verwijderen. Wij wijzen er thans al op dat indien aan dit verzoek geen gevolg wordt gegeven, wij op kosten van de overtreders met toepassing van de ons toekomende bestuursdwangbevoegdheid tot verwijdering van de vaartuigen en steigers kunnen overgaan. Tevens kan tegen deze overtredingen proces-verbaal worden opgemaakt.