Gemeente Breda

12-09-2002

Start bouw Vinex-locatie Teteringen in zicht
In een uitspraak van 11 september 2002 heeft de rechter de verzoeken om voorlopige voorzieningen tegen de verleende vrijstellingen voor het bouwrijp maken van het gebied Om de Haenen en de verleende bouwvergunning voor het bouwen van 279 woningen afgewezen. De verzoeken om schorsingen waren ingediend door onder andere de Vereniging Teteringen Verstikt en de Dorpsraad Teteringen. Op basis van deze uitspraak kan nu echt worden gestart met het bouwrijp maken van het gebied en de bouw van de geplande woningen door de Wilde Projectmanagement. De eerste paal zal nog dit jaar de grond in gaan.

In de uitspraak geeft de rechter aan, dat het ontbreken van een milieueffectrapportage de gemeente niet kan worden aangerekend, omdat hier geen sprake is van een aaneengesloten gebied waarin meer dan 2000 woningen zullen worden gebouwd. Hierdoor is, volgens de rechter, een milieu-effectrapport voor de VINEX-locatie Teteringen niet nodig.

Over de vermeende onduidelijkheid omtrent de verkeerseffecten merkt de rechter op dat hij geen concrete aanknopingspunten heeft dat de toevoeging van een groot aantal woningen zonder aanvullende verkeersmaatregelen zal leiden tot onaanvaardbare verkeersproblemen in de bebouwde kom van Teteringen. Wel meent hij dat er voldoende aandacht moet zijn voor de verkeerssituatie op de Oosterhoutseweg naarmate meer woningen worden toegevoegd. Dat de gemeente zich hiervan bewust is, is hem voldoende gebleken.

Wethouder Niederer: "Ik ben zeer verheugd over deze uitspraak. Nu kan eindelijk een start worden gemaakt met de realisatie van deze voor Breda zo belangrijke VINEX-opdracht in Teteringen. Als het gaat om de effecten van de nieuwbouw in Teteringen op de verkeerssituatie op de Oosterhoutseweg kunnen de inwoners van Teteringen er van verzekerd zijn dat dit onze volle aandacht heeft bij de verdere uitwerking van de plannen".

Breda, 12 september 2002.