ERNST AND YOUNG

Ernst & Young hoofdsponsor Hockey Club Rotterdam

Ernst & Young ook komende drie jaar
hoofdsponsor Hockey Club Rotterdam

ROTTERDAM, 12 SEPTEMBER 2002 - Ernst & Young verlengt het hoofdsponsorschap van Hockey Club Rotterdam (HCR) met nog eens drie jaar. Dit zijn beide partijen onlangs in goed overleg met elkaar overeengekomen.

Ernst & Young is sinds het seizoen 1999/2000 betrokken bij HCR als hoofdsponsor. HCR-voorzitter Jan Hagendijk: (quote)Wij zijn erg blij met de verlenging van het bestaande sponsorcontract. Ernst & Young is een prachtig merk, een professionele en succesvolle organisatie die qua uitstraling goed past bij HCR. Bovendien hebben wij de afgelopen drie jaar heel prettig samengewerkt.()

Ernst & Young kent een lange geschiedenis in het sponsoren van sport. Manager Sponsoring Erik Ruts: (quote)We sponsoren veel sport, best bekend is wellicht onze landelijke sponsoring van het NOC NSF. Daarnaast doen we ook veel aan regionale sponsoring. Sponsoring van sportclubs kent voor Ernst & Young een tweeledig doel: enerzijds is het een belangrijk communicatie-instrument om onze naamsbekendheid bij een bepaalde doelgroep hoog te houden. Anderzijds toont het onze maatschappelijke betrokkenheid, zonder sponsoring is het bedrijven van topsport in Nederland vanuit de regio nagenoeg onmogelijk(), aldus Ruts.

De verlenging van het hoofdsponsorschap geeft HCR voldoende armslag om topsport door het dames en heren 1 team mogelijk te maken. Maar het biedt ook ruimte voor het opleiden van jong talent en ondersteunt het een sportfaciliteit die nationaal en regionaal een belangrijke functie heeft.

Hockey Club Rotterdam is al jaren de grootste hockeyclub van Nederland en draait mee in de top van het Nederlandse hockey. Het eerste dames team greep dit jaar net naast het landskampioenschap. Het eerste heren team is, na een jaar afwezigheid, terug in de hoofdklasse.

Voor meer informatie over Ernst & Young en / of sponsoring: Ruby Lubach
T: 010 406 50 63

Toby Ellson, woordvoerder
T: 010 406 53 64 of 06 2908 47 62

12 sep 02 17:00