Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 12-09-2002 Persberichten District Land van Cuijk

VERDACHTEN BRANDSTICHTING EN MISHANDELING OPGEPAKT , Boxmeer

De politie Boxmeer heeft met de aanhouding van een 35-jarige inwoner uit Boxmeer afgelopen dinsdag en de aanhouding van een 38-jarige plaatsgenoot vanmorgen een brandstichting en twee mishandelingen opgelost. De 35-jarige man is afgelopen dinsdag aangehouden als verdacht van de mishandeling van een 41-jarige inwoner uit Boxmeer in het Park de Wijer in Boxmeer op zaterdag 7 september jl.. Hij probeerde toen het slachtoffer een fiets afhandig te maken. Toen de man die niet gaf sloeg hij hem met een gevuld blikje tegen het hoofd. Het slachtoffer liep daarbij een hoofdwond op en raakte korte tijd bewusteloos. Verder wordt hij verdacht zijn 45-jarige vriendin in haar woning aan de Stationsweg vorige week na een meningsverschil te hebben geslagen en geschopt. De vrouw liep daarbij lichte verwondingen op. De verdachte zou vervolgens met 38-jarige verdachte op maandagavond 9 september brand hebben gesticht in zijn voormalige nog niet opnieuw verhuurde flat aan de Stationsweg in Boxmeer. Het tweetal stak rommel in brand en nam de benen. De brandweer moest toen de brand blussen. De 38-jarige verdachte is vanmorgen in zijn woning aan de Exportstraat in Boxmeer aangehouden. Beiden zijn inverzekeringgesteld.

DIEFSTAL AUTO, Boxmeer

Woensdag is vanaf een parkeerterrein aan de Stationsweg in Boxmeer een witte VW Polo met het kenteken YJ-12-RL ontvreemd.

RIJBEWIJS INGEVORDERD WEGENS GROVE SNELHEIDSOVERTREDING, Mill

Woensdagavond is het rijbewijs van een 27-jarige automobilist uit Mill op de Langenboomseweg in zijn woonplaats ingevorderd. De man pleegde een grove snelheidsovertreding. Hij reed 114 km/h, waar slechts 50 km/h was toegestaan.

SNELHEIDSCONTROLE, Sint Anthonis

Donderdagmorgenvroeg zijn op de Boxmeerseweg in Sint Anthonis vier automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km/h.

VERKEERSCONTROLE, Cuijk

Donderdagmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de Beerseweg in Cuijk vier automobilisten bekeurd. Drie van hen droegen geen autogordel en de vierde had geen hulpkoppeling gemonteerd bij het trekken va een aanhangwagen.