StepStone neemt Careerportal over

Innovatieve service voor werving- en selectiebureaus wordt onderdeel van StepStone

Oslo/Leiden, 12 september 2002 - Vandaag kondigt StepStone ASA (www.stepstone.com) de overname aan van Careerportal (www.careerportal.nl), een dienst voor het uitwisselen van kandidaten tussen professionele werving-, search- en selectiebureaus. Deze toevoeging aan het portfolio van StepStone vertegenwoordigt een belangrijke stap in het creëren van een groeiend aanbod aan online recruitment oplossingen. Careerportal is momenteel actief in Nederland; StepStone heeft het voornemen dit product in de toekomst bij haar klanten te introduceren in andere markten in Europa.

Careerportal stelt werving- en selectiebureaus in staat om recent geïnterviewde kandidaten aan elkaar beschikbaar te stellen. Deelnemende bureaus hebben toegang tot een gezamenlijke database, waardoor zij beschikken over een groot aanbod van gekwalificeerde, direct bemiddelbare kandidaten. Hierdoor kunnen zij vacatures vaker en sneller succesvol invullen. Daarnaast kunnen zij, via Careerportal, meer van de door hen geïnterviewde kandidaten plaatsen en aan de behoeften van deze kandidaten voldoen.

Careerportal voerde deze innovatieve service als eerste in en is de grootste aanbieder op dit gebied in Nederland. Meer dan 30 bureaus, waaronder Brunel, E-People en Interselling Search maken op dit moment gebruik van het netwerk. Dankzij een bereik van ruim 180 werving- en selectie consultants komen iedere maand honderden contacten met kandidaten uit het netwerk tot stand. Deelnemende bureaus vergroten hiermee de trefkans voor zowel opdrachtgevers als kandidaten.

Colin Tenwick, CEO van StepStone merkt op: "Met Careerportal beschikken we over een sterk team dat een innovatief bedrijf runt met enorme groeimogelijkheden. Als onderdeel van StepStone denken we het succes van Careerportal in Europa aanzienlijk te kunnen versnellen."

Bram Polak, oprichter en directeur van Careerportal voegt toe: "Ik ben bijzonder enthousiast dat we nu onderdeel zijn van StepStone. Door samen te gaan met de Europese marktleider krijgt onze organisatie veel extra slagkracht. Deelnemende bureaus gaan hier zeker van profiteren. Met de resources van StepStone, met name op technologisch en marketing gebied, kunnen we ons netwerk verder ontwikkelen en uitbouwen."

Over StepStone
StepStone werd in 1996 in Noorwegen opgericht met als doel tegemoet te komen aan de behoeften van werkgevers voor online wervingsoplossingen en is nu Europa's leidende onafhankelijke internet recruitment aanbieder. StepStone is momenteel actief in 13 Europese landen: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Zweden en Zwitserland. Bedrijven als Ikea, Deutsche Bank, TNT, KLM, CMG, Cargill en KPMG maken gebruik van de websites van StepStone om zich in Europa van gekwalificeerd personeel te voorzien.

Noot aan de redactie (