Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-09-2002 3e persbericht 12 september 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Autos weggehaald bij woninginbraak
In een woning aan de Javalaan is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van de woning te vernielen. Uit de woning werden drie GSMs, een portemonnee met daarin een paar honderd gulden en enkele pasjes, een rijbewijs, autopapieren en twee paspoorten weggenomen. Ook werden autosleutels gestolen waarmee een grijze Mercedes Benz met het kenteken 29-HR-JH uit de garage, die bij de woning hoort, werd weggenomen. Een tweede auto werd vanaf de oprit weggenomen. Dit betreft eveneens een grijze Mercedes Benz met het kenteken 55-JP-TP.

Eindhoven: Tasjesroof
Op de Dr. Cuyperslaan is een 49-jarige vrouw uit Eindhoven donderdag tussen 10.45 en 11.15 uur van haar handtas beroofd. De vrouw liep over het trottoir en had de tas in haar hand toen deze plotseling uit haar hand werd gerukt door twee personen op een brommer. In de tas zat een portemonnee met ongeveer 900 Euro en een bankpasje.

Eindhoven: Automobiliste botst frontaal op reclamezuil Op de Limburglaan is donderdag rond 10.30 uur een 73-jarige automobiliste uit Eindhoven frontaal tegen een reclamezuil gereden. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. De vrouw is met nog onbekende verwondingen naar het Catharinaziekenhuis gebracht.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de Molenstraat is donderdag een verkeerscontrole gehouden waarbij vijf bekeuringen werden uitgedeeld. Twee voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet dragen van de helm, één bekeuring voor het voeren van een onjuist plaatje op een snorfiets en één voor het niet hebben van een geldig rijbewijs.

Helmond: Schennispleger
Op de Coendersberglaan is donderdag rond 13.50 uur een 41-jarige vrouw uit Helmond lastig gevallen door een onbekende man. De vrouw was haar hond aan het uitlaten toen zij een onbekende man passeerde die vervolgens schennis pleegde tegenover haar. Het gaat om een man van rond de 30 jaar, ongeveer 1.75 meter lang met donkerblond haar. Hij droeg een lichtgekleurde broek en een bewerkt overhemd.

Helmond: Beamer gestolen
Uit een pand aan de Heeklaan is tussen woensdag 14.00 uur en donderdag 2.30 uur een beamer gestolen. De dader kwam binnen door een raam te vernielen.

Best: Verdachte van diefstal fiets aangehouden
Na een onderzoek is donderdag rond 11.50 uur op de Handelsweg een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een fiets uit een parkeerkelder aan de Hartenvier. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Bladel: Snelheidscontrole
Op de Bleijenhoek zijn donderdag tussen 9.30 en 11.00 uur 344 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 51 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 84 km/u.

Valkenswaard: Verdachte met gestolen fiets aangehouden Op de Eindhovenseweg is donderdag rond 8.00 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte had een fiets bij zich die op 11 mei 2001 was gestolen vanaf de Shakespearelaan in Eindhoven. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Valkenswaard: Verdachte van vernieling en mishandeling aangehouden Op de Eindhovenseweg is woensdag rond 18.20 uur een 39-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 28-jarige inwoner van Valkenswaard op de Oranje Nassaustraat kort voor zijn aanhouding. De aangever stond aan de achterkant van zijn woning toen hij plotseling een man zag die een mes tevoorschijn haalde. Beide personen zijn vervolgens met elkaar in gevecht geraakt. De aangever zag uiteindelijk kans om in zijn woning te vluchten. Hierop heeft de onbekende man nog een raam van het pand ingeslagen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Woninginbraak
Uit een woning aan de Lathyrus zijn tussen maandag en donderdag onder andere een TV, een computer en sleutels weggenomen. Uit een garage, die bij de woning hoort, werden een fiets, een boormachine en een hogedrukspuit weggenomen. De dader kwam in de woning door een raam aan de achterkant van het pand open te breken.