Politie Rotterdam-Rijnmond

Avonduitgave donderdag 12 september 2002

* BEROOFD VAN SCOOTER
RIDDERKERK - Dinsdag deed een 38-jarige man uit Ridderkerk aangifte van beroving van een scooter onder bedreiging van vuurwapens die op vrijdag 6 september plaatsvond. Aangever reed op het fietspad langs de Rotterdamseweg, toen twee onbekende mannen met een geweer en pistool hem tot stoppen dwongen. Onder bedreiging van de vuurwapens moest het slachtoffer zijn scooter afgeven. De daders maakten zich op de tweewieler uit de voeten. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster verzoekt getuigen van de beroving of mensen die anderszins over informatie beschikken, om contact op te nemen met voornoemde recherche via telefoonnummer 0900 - 88 44.


* ROLTRAP OP HOL, VIER GEWONDEN
Donderdagmorgen omstreeks elf uur raakten aan de Schiedamsedijk metrostation Leuvehaven, vier mensen gewond door een ongeval met een roltrap. Een 50-jarige getuige uit Ouddorp verklaarde dat de roltrap steeds sneller begon te draaien en er geen plaats was om af te stappen. Als gevolg van de opstopping die hierop ontstond, vielen mensen achterover en op elkaar. Een Rotterdamse vrouw liep hierbij een hoofdwond op en werd door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd voor behandeling. Een vrouw uit Stellendam klaagde over pijn in haar borst en ter plaatse werd behandeld. Twee andere vrouwen liepen diverse wonden en rugpijn op. Naar de oorzaak van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.


* VERDACHTE VAN MEERDERE BEROVINGEN AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield donderdagmorgen op de Statenweg omstreeks half elf een 22-jarige man uit Warnsveld aan. Hij wordt verdacht van straatroof. Donderdagmorgen werd een 52-jarige vrouw uit Rotterdam op de Statenweg beroofd. De verdachte reed op de fiets langs de vrouw en rukte haar tas weg. Politiemensen die in de buurt waren, zetten op de fiets de achtervolging in en konden de verdachte op de Statensingel aanhouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Onderzocht wordt of de verdachte bij meerdere recentelijke straatroven, gepleegd in de Provenierswijk en het centrum, betrokken is.


* BRAND IN KANTORENCOMPLEX
Donderdagmiddag omstreeks kwart voor één ontstond er door nog onbekende oorzaak, in het trappenhuis van een kantorencomplex aan de Weena brand. Als gevolg van de brand, ontstond er enorme rookontwikkeling. De brandweer die snel ter plaatse was, gaf het alarm 'grote brand' en bluste het vuur. Er vielen geen gewonden.