Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-09-2002 4e persbericht van donderdag 12 september 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten diefstal fiets aangehouden Donderdagmiddag rond 14.45 uur zijn op de Kempensebaan twee mannen, 28 en 37 jaar oud, zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Zij hadden even daarvoor een fiets vanaf de Cabrethstraat gepakt. Bij controle bleek de fiets niet van hen te zijn. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De fiets is veilig gesteld.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Donderdagmiddag rond 16.45 uur raakte op de Molijnstraat een 22-jarige voetgangster uit Eindhoven gewond. Zij stak daar de weg over en werd aangereden door een 29-jarige automobiliste uit Eindhoven. De voetgangster klaagde over een pijnlijke enkel. Zij is overge-bracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Verdachte aangehouden
Donderdagmiddag om 13.10 uur is een 30-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij had even daarvoor op de Deurneseweg aan geparkeerde autos staan te rommelen. De gewaar-schuwde politie zag de man op de Amer lopen en sprak hem aan. Direct daarop liep hij snel weg. Op de Deurneseweg dreigde hij een agent met een mes te steken. De man weigerde het mes te laten vallen. Hierop werd hij gepepperd, hetgeen niet de gewenste resultaat opleverde. Hij nam de benen. Gekomen op de Weg door de Rijpel weigerde hij wederom het mes af te geven, waarop weer pepperspray werd gebruikt. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Het mes is inbeslaggenomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Verkeerscontrole
Donderdagmiddag is op de Rembrandtlaan een verkeerscontrole gehouden. 19 automo-bilisten kregen en proces-verbaal voor: 18x niet dragen van de autogordel en 1x het negeren van roodlicht.

Asten: Aanrijding met gewonde
Donderdagmorgen rond 9.30 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Heesakkerweg Polderweg een 84-jarige automobilist uit Asten gewond. De Astenaar reed daar komende van de Polderweg genoemde kruising op. Hij verleende geen voorrang aan een 33-jarige automobilist uit Someren die op genoemde kruising reed. De Astenaar klaagde over pijn aan de borst en hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Asten: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 9.50 en 12.25 uur is op de Lienderweg een snelheidscontrole gehouden. 709 voertuigen zijn gecontroleerd. 21 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u.

Donderdagmiddag tussen 13.35 en 15.30 uur is een snelheidscontrole op de Dijkstraat ge-houden. Van de 317 gecontroleerde voertuigen reden er 111 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.

Leende: Diefstal motorfiets
Donderdag tussen 14.00 en 14.45 uur is vanaf een parkeerplaats gelegen achter een winkel op de Margrietlaan een zwarte motorfiets, Honda, kenteken MY-26-XT, gestolen.

Deurne: Politie zoekt getuigen
De politie van Deurne zoekt getuigen van de overval op een supermarkt aan de Vlierden-seweg, gepleegd op woensdag 11 september jl rond 10.00 uur. De politie is op zoek naar mensen die voor en direct na de overval op de parkeerplaats van de supermarkt waren. Tevens is de politie op zoek naar de bestuurder van een rode personenauto, merk Suzuki. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie afdeling Deurne-Asten-Someren, telefoon 0900-8844.

Deurne: Verdachten van mishandeling aangehouden Donderdagmorgen zijn op de Tramstraat drie jongens, 15 en 18 jaar oud, uit Deurne aangehouden. Kort daarvoor hadden zij met nog enkele jongeren een 15-jarige jongen uit Helmond op het Stationsplein mishandelt. De Helmonder liep daarbij raken klappen op. Een van de jongeren dreigde met een mes. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De verdachten zijn overge-bracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Asten: Aanrijding met gewonde
Donderdagmiddag rond 17.00 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Kanaalstraat Heitrak een 43-jarige fietser gewond. Hij fietste op de kruising en kreeg geen voorrang van een 25-jarige automobilist uit Deurne, die vanaf de Heitrak kwam gereden. De fietser liep enkele schaafwonden op.

Budel Schoot: Autogordelcontrole
Donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur is op de Grootschoterweg een autogordelcontrole gehouden. 60 automobilisten zijn gecontroleerd. 19 daarvan droegen geen autogordel. Zij kregen een proces-verbaal.

Gemert: Diefstal vogels
Tussen woensdagmiddag 15.00 uur en donderdagmorgen 8.00 uur zijn uit een volière op het Ridderplein 2 fazanten enkele Valkparkieten en 2 kwartels gestolen. Het gaas van de kooi is vernield.

Bergeyk: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur is op de Burg. Aartslaan een snelheidscontrole gehou-den. Van de 123 gecontroleerde voertuigen reden er 11 te hard. Zij kregen een proces-ver-baal. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u.

Son: Diefstal auto
Donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur is vanaf een parkeerterrein op de 4100 een grijze personenauto, Opel Kadett Caravan C 1.3, kenteken XR-94-FJ, gestolen.

Best: Schennispleger
Op de Kanaaldijk zijn donderdagmiddag enkele schoolgaande kinderen lastig gevallen door een onbekende man. Zij fietsten daar richting Oostelbeers. Bij het passeren van de man toonde hij zijn geslachtsdeel. De verdachte is niet groot en slank van postuur. Hij had een pet op, droeg een bril en had een klein voetbalbroekje aan.