Gemeente Nieuwegein

Ambtenaren gaan maatschappelijk teambuilden

Een aantal ambtenaren van de gemeente Nieuwegein gaat op 12 september een dag maatschappelijk teambuilden. De 10 werknemers van de afdeling Bedrijfsvoering van de sector Maatschappelijke Ontwikkeling gaan dan een dag op stap met ouderen van Woonzorgcentrum Vreeswijk. In het kader van een organisatieverandering van de sector Maatschappelijke Ontwikkeling doen alle (nieuwe) afdelingen aan teambuilding. De afdeling Bedrijfsvoering, meestal een interne afdeling, wil daarbij graag iets betekenen voor de Nieuwegeinse samenleving. Deze manier van teambuilden past goed in de doelstellingen van de reorganisatie van de sector: dienstverlening, samenwerking en externe gerichtheid.

Voor 12 september is er een mooi weer- en een slecht weer-programma opgesteld. Bij mooi weer wordt er 's ochtends samen met een groep ouderen een wandeling gemaakt door Vreeswijk en gaat er 's middags een andere groep ouderen mee om met de veerpont naar Vianen te gaan en een bezoek te brengen aan het theehuisje Pontwaard. Bij slecht weer worden er 's ochtends allerlei activiteiten ondernomen binnen Woonzorgcentrum Vreeswijk: een bijzondere koffieronde en een fotoproject. 's Middags zijn er dan plannen om samen met een groep ouderen City Plaza te bezoeken.

Woonzorgcentrum Vreeswijk staat uiteraard zeer positief tegenover het initiatief dat 'buitenstaanders' op deze wijze ouderen een leuke dag bezorgen. Ook reguliere vrijwilligers kan Woonzorgcentrum Vreeswijk overigens altijd goed gebruiken!

Enrich, Organisatiebureau op het gebied van Maatschappelijk Ondernemen, heeft de organisatie rondom de maatschappelijke teambuildingsdag begeleid en de koppeling tot stand gebracht tussen Woonzorgcentrum Vreeswijk en de afdeling Bedrijfsvoering.

Invoerdatum 9-9-2002