Gemeente Tiel


Eén na laatste beeld in Linge-Waalpark

In het kader van het `Beeldende Kunsten Plan Passewaaij' zal wethouder W. Gradisen op donderdag 12 september om 19.30 uur een kunstwerk onthullen in het rosarium van het wijkpark in Passewaaij. De onthulling zal worden verricht in samenwerking met de dames Rike Kreeft, Petra Hollander en Mirjam Koch, de bewoners die deel hebben genomen aan de kunstbegeleidingsgroep.

Het beeldje, een Dansende Stier van de kunstenaar Evert den Hartog, is uitgekozen door de dames van de bewonerscommissie. De Stier knipoogt naar zijn soortgenoten die even verderop het gras bedienen in het wijkpark.

Dit beeldje is het één na laatste beeld dat wordt geplaatst in het park. Gekozen is voor het rosarium, omdat dit een mooi besloten geheel vormt voor dit beeld.

Toen in 1995 een begin is gemaakt met de nieuwbouwwijk Passewaaij is er een kunstenplan geformuleerd voor deze wijk. Inmiddels staan er een aantal kunstwerken. Er zijn diverse kunstwerken op rotondes van S. Zwikker, S. Willemsen en E. Groot. Er is het paard van Passewaaij door R. Bus, de boog bij de Waal door C. Litjens en de klokkenstoel van D. Dolz in het buurtcentrum.