Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 11-09-2002
Onderwerp: Openbare orde en veiligheid

Vier gemeenten ondertekenen aanpak gezamenlijke brandweerzorg

Donderdag 12 september om 12.00 uur ondertekenen de gemeenten Staphorst, Steenwijk, Zwartewaterland en Zwolle een bestuursovereenkomst waarin de brandweerzorg binnen deze vier gemeenten wordt geregeld. Deze ondertekening vindt plaats in de Koperen Hoogte. De burgemeesters van de vier gemeenten en de vier brandweercommandanten zijn aanwezig bij deze gebeurtenis.

In verschillende gebieden in de regio IJssel-Vecht is een brandweerkorps van een buurgemeente sneller ter plaatse dan de eigen gemeentelijke brandweer. Zo is bijvoorbeeld de gemeente Zwolle in 2001 uitgebreid met delen van gemeente Hasselt en Nieuwleusen. Nu zijn de aanrijtijden van de brandweer vanuit de gemeente Zwartewaterland naar dit gebied korter, dan de aanrijtijden van de Zwolse brandweer. In de praktijk reed de brandweer Zwartewaterland al als eerste naar deze noordelijke plekken in Zwolle. Omdat het ook in andere gebieden van de regio voorkomt én om de inwoners van de regio veiligheid te bieden hebben de vier gemeenten besloten de praktijk officieel te maken.

Staphorst, Steenwijk, Zwartewaterland en Zwolle ondertekenen daarom op donderdag 12 september de bestuursovereenkomst, die deze brandweerzorg met elkaar officieel regelt.

Externe instanties:
Brandweer zwolle

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 11-09-2002 tot 18-09-2002