Ministerie van Buitenlandse Zaken


---

Persbericht

Ministerie van Buitenlandse Zaken


Kenmerk 2002-218


Datum: 11 september 2002

"Nachbarland Niederlande, Wir wollen helfen"

Nederlands Benefietconcert voor slachtoffers van de watersnoodramp in Dresden

Donderdagavond 12 september 2002 organiseert de Nederlandse Ambassade in Berlijn met de Musikfestspiele in Dresden een benefietconcert voor de slachtoffers van de watersnoodramp in Dresden.

Het concert wordt gegeven door het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v dirigent Hartmut Haenchen, die deze week afscheid nam als chef van het Nederlands Philharmonisch Orkest in het Amsterdamse Concertgebouw. Op het programma staat de Achtste symfonie van Mahler, waaraan 350 musici, solisten en koorleden deelnemen.

De Gemeente Rotterdam, zusterstad van Dresden, wordt vertegenwoordigd door loco-burgemeester mevrouw Rabella de Faria. Uitgenodigd zijn met name slachtoffers en hulpverleners die bij de ramp betrokken waren.

Het initiatief voor deze Nederlandse inzamelingsactie is genomen om de slachtoffers van de watersnoodramp te steunen. De spontane en onvergetelijke actie van de brandweer en de bevolking van Gronau tijdens de vuurwerkramp in Enschede heeft in Nederland diepe indruk gemaakt. De ambassade heeft het Nederlandse bedrijfsleven in Duitsland opgeroepen, deze actie van harte en met gulle hand te ondersteunen.

Het concert wordt rechtstreeks uitgezonden op de zender MDR Kultur.