Provincie Overijssel

Ondertekening intentieverklaring dorp met karakter, Lettele'

Vanavond, 12 september, ondertekenen gedeputeerde P. Jansen, Deventer wethouder I.R. Adema en de voorzitter van plaatselijk belang Lettele-Linde-Oude Molen, J. ter Riele de intentieverklaring dorp met karakter, Lettele. Met de ondertekening gaat het project officieel van start.

In het project dorp met karakter gaan bewoners samen met ontwerpers en beleidsontwikkelaars een visie ontwikkelen op de kwaliteit van hun dorp en omgeving. Daarbij wordt aangegeven hoe de voorkomende en door de bewoners gewaardeerde elementen het best ontwikkeld en behouden kunnen worden voor nu en in de toekomst! Het motto is dan ook: "Samen nadenken over en concreet werken aan de ruimtelijke kwaliteit van de eigen woonomgeving."

Aanleiding voor het project zijn de vele veranderingen die in de woonomgeving plaatsvinden. Deze veranderingen ervaart niet iedereen even positief. De veranderingen zijn niet alleen het gevolg van grote projecten als het aanleggen van een weg of herverkaveling. Het zijn juist ook de kleine veranderingen op erven en aan gebouwen, nieuwbouw, de overgang van openbare- naar privé terreinen, paden en straatmeubilair die het karakter van een kern en het landschap sterk beïnvloeden. In dorp met karakter kijken bewoners hoe veranderingen kunnen bijdragen aan versterking van de identiteit van hun dorp.

Na de ondertekening van de intentieverklaring is het de beurt aan de bewoners van Lettele om zich actief in te zetten. Tijdens een dorpsavond op 24 september aanstaande kunnen de bewoners onderwerpen aandragen die zij in de visie terug willen zien. Ook worden dan de werkgroepen samengesteld die in enkele maanden een toekomstvisie voor Lettele gaan opstellen. Naar verwachting start het uitvoeringstraject in de winter van 2002/2003.

Het project dorp met karakter, Lettele maakt onderdeel uit van Landstad Deventer. De gemeente Deventer en de provincie Overijssel financieren het project. Ook is een aanvraag voor Europese subsidie ingediend. In het project werken Landschap Overijssel, Het Oversticht, de OVKK en Stichting Stimuland samen. Deze organisaties hebben veel ervaring met projecten in kleine kernen. Daarnaast leveren de provincie Overijssel en de gemeente Deventer specifieke kennis en ervaring uit Landstad Deventer in het project.

Ondertekening intentieverklaring dorp met karakter, Lettele'

Informatieavonden IJsseluiterwaarden Olst

Jongeren testen verkeerskennis op Rail Safety Verkeersmarkt

Overijssel trekt meer bezoekers

Keramiektentoonstelling in Bergkerk Deventer

Traverse bij Hardenberg geopend

Commissaris van de Koningin bezoekt Deventer

CdK Jansen start met kennismaking Overijsselse gemeenten

Polder Mastenbroek nader onder de loep genomen

Vestigingsklimaat Overijssel onder druk

Provincie wijst kwetsbare bos- en natuurgebieden aan

Voorlichtingsdagen natuurplannen regio Vecht-Regge

Planuitwerking ruilverkaveling Nieuwleusen-Ruiterveen ter inzage

© 12-09-2002 Provincie Overijssel