Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

12-09-2002

CNV: halfjaarcijfers Corus zorgwekkend

Lek in Engeland nog steeds niet gedicht

De halfjaarcijfers van het staalconcern Corus zijn volgens CNV Metaal en elektro zorgwekkend. Het netto verlies liep het eerste half jaar van 2002 op met circa 20 procent van 195 miljoen pond tot 237 miljoen pond.

De bond vindt dat de leiding van de Nederlandse tak van Corus er bij het bestuur op moet aandringen dat er in Groot-Brittannië harder moet worden ingegrepen. Uit de cijfers blijkt namelijk dat het lek voor het overgrote deel daar zit. De Nederlandse staalpoot maakte het afgelopen half jaar nog winst (29 miljoen pond tegenover 69 miljoen pond in het eerste half jaar van 2001).

Corus heeft overigens aangekondigd dat er in het tweede half jaar van 2002 flinke buitengewone baten zijn te verwachten door de verkoop van belangen in Alouette en Avestapolarit. Dit zou Corus zon 460 miljoen pond moeten opleveren. Volgens CNV Metaal en elektro staan deze cijfers op zich wel gunstig, maar in feite stopt Corus het ene gat met het andere. Stijgende prijzen, de verkoop van de aliuminiumdivisie en de fusie met CSN mogen dan hoop geven, de vraag is of het Corus echt uit het dal trekt.

Nadere inlichtingen:

Arthur Bot, bestuurder CNV Metaal en elektro
010 - 4 55 00 50
Jan Immerzeel, persvoorlichting
030 - 6348241