Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 12 september 2002

* TE HOGE SNELHEID, RIJBEWIJS INGEVORDERD

Woensdagavond, omstreeks half tien, zagen surveillerende politiemensen van de Verkeerspolitie op rijksweg 20 een auto met grote snelheid rijden. Het ging om een Nissan Patrol met aanhangwagen, die met een vaart van 135 km per uur over de noordbaan van de rijksweg reed, terwijl voor deze combinatie 80 km per uur is toegstaan. Het rijbewijs van de 40-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel wordt ingevorderd.

Avonduitgave woensdag 11 september 2002

* CRIMINELE ORGANISATIE IN VERDOVENDE MIDDELEN OPGEROLD

Rechercheurs van het Kernteam XTC van de Regionale Recherche Dienst van Rotterdam-Rijnmond rolden, in het kader van een Internationaal Rechtshulpverzoek vanuit Australië, een criminele organisatie op, die zich bezighield met de uitvoer van harddrugs, onder meer xtc-tabletten en cocaïne. De aanleiding tot het Rechtshulpverzoek was de aanhouding van een in Gelderland wonende 42-jarige Duitse vrouw, die eind juni op de Luchthaven van het Australische Sydney was aangehouden met twee koffers, met daarin 19 kilo xtc-tabletten afkomstig uit Nederland. Rechercheurs van het XTC-team van de Regionale Recherche Dienst startten vervolgens een onderzoek, dat eind augustus en begin september jl. leidde tot de aanhouding van zes verdachten, in leeftijd variërend van 24 tot 38 jaar en woonachtig in Wehl, Dordrecht en voornamelijk Rotterdam. Tijdens de aanhouding van de verdachten werden op diverse locaties huiszoekingen verricht. Daarbij werden één kilo cocaïne, diverse zakjes met xtc-tabletten, twee vuurwapens, inclusief bijbehorende munitie, en een replica vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Tevens werd in een woning in Rotterdam-Zuid een hennepkwekerij ontmanteld.


* OVERVAL BLOEMIST
Woensdagmorgen omstreeks kwart voor negen vond er op het Burgemeester Meineszplein een overval plaats op een bloemisterij, waarbij de 24-jarige winkelier uit Rotterdam gewond raakte. Een onbekende man was de winkel binnengekomen en naar achter de toonbank gelopen. De winkelier, die op dat moment op een trapje achter de toonbank stond, verzocht de man om daar weg te gaan. Hierop duwde deze de winkelier van het trapje af en gaf hem een vuistslag tegen zijn neus. Na uit de kassa enkele tientallen euro's te hebben gegrist, rende de overvaller de winkel uit. De winkelier werd door GGD-personeel voor behandeling aan z'n opgelopen neusletsel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd.


* VROUW BEROOFD VAN FIETS EN SCHOUDERTAS
Woensdagmorgen kort na negen uur werd op de Schiedamseweg een 32-jarige Rotterdamse beroofd van haar fiets en schoudertas. De vrouw kwam met haar vierjarig dochtertje juist uit een winkel, toen een onbekende man beiden sloeg, de schoudertas van de vrouw pakte en er op haar fiets vandoor ging. De schoudertas van de vrouw werd korte tijd later teruggevonden. Eruit verdwenen waren echter een handtelefoon, ketting en diverse persoonlijke bescheiden.


* OVERVAL KAPSALON
SCHIEDAM - Woensdagmiddag rond twee uur werd door een met een vuurwapen gewapende man een overval gepleegd op een kapsalon op de Dam. De overvaller bedreigde met het vuurwapen de juist achter de kassa staande 44-jarige eigenaresse van de zaak en eiste de inhoud van de kassa. Met een bedrag van enkele honderden euro's als buit rende de man even later weg richting het Raam.


* FIETSER GEWOND NA 'AANVARING' MET LANDENDE ZWAAN

BRIELLE - Woensdagmiddag rond één uur werd op het fietspad van de P. van den Wallendam een daar rijdende 65-jarige man uit Brielle op z'n fiets 'aangevaren' door een laag over de rijbaan vliegende landende zwaan. De fietser kwam ten val en belandde met z'n hoofd op de rand van het trottoir. Met een wond boven z'n oogkas en borstletsel werd het slachtoffer door GGD-personeel naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse vervoerd.


* NEGENTIGJARIGE VROUW BEROOFD
Woensdagmorgen rond half elf werd op het Bentinckplein een 90-jarige Rotterdamse beroofd van haar handtas. Een man op de fiets griste tijdens het voorbijrijden de tas van de vrouw uit haar hand. In de tas zaten diverse persoonlijke bescheiden, een giropasje en een portemonnee, met daarin een onbekend geldbedrag.


* PAARD STRUIKELT EN VALT OP VIJFTIENJARIG MEISJE

TINTE - Woensdagmiddag rond kwart voor vier struikelde in een manege aan de Rietdijk een paard, waardoor een op het paard rijdend 15-jarig meisje uit Zwartewaal viel. Vervolgens kreeg het op de grond liggende meisje het ongeveer 500 kilo wegende paard over zich heen. Het slachtoffer werd met inwendig letsel, nadat zij door personeel van de Medische Urgentie helikopter en de GGD was gestabiliseerd, naar het Sophiakinderziekenhuis in Rotterdam vervoerd.