Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 12-09-2002 Dagelijkse Nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06 - 51 40 19 52

Ramkraak
ZEEWOLDE Vier nog onbekende, gemaskerde mannen hebben woensdagnacht rond 04:00 een ramkraak gepleegd bij een fotowinkel aan de Raadhuisstraat. Ze ramden met een auto tegen de pui en zijn met een aantal goederen naar een vluchtauto gerend en weggereden. De precieze omvang van de buit is nog niet bekend. Beide autos bleken eerder die nacht gestolen te zijn bij de Zandplaat en de Eem (in Zeewolde). De politie heeft een onderzoek ingesteld en doet vanmorgen een buurtonderzoek. Getuigen van deze ramkraak of de diefstal van de autos, die nog niet door de politie zijn gehoord, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie, tel.: 0900-8844.

Aanhoudingen
LELYSTAD De politie heeft woensdagavond op het Karveel een 13-jarige jongen uit Lelystad aangehouden. Hij had geprobeerd bij een speelplaats twee banken in brand te steken. Daarnaast bleek hij een mes bij zich te dragen. Later die avond werd een 15-jarige jongen uit Lelystad aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan de brandstichting. Beide jongens zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het mes in beslag genomen.

Onder invloed
ALMERE Op de Havendreef is woensdagavond een auto van de weg geraakt en op zijn kant in de sloot terechtgekomen. De bestuurder, een 55-jarige Almeerder, is ter observatie per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De politie vermoedde dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. Later bleek dat de Almeerder bij de Paralleldreef waarschijnlijk in botsing was gekomen met een andere auto en was doorgereden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.