Korps: Flevoland, plaats: Urk 12-09-2002 Overlast en strafbare feiten aangepakt Stafdienst Communicatie, 06 - 53 22 43 43

URK De politie houdt de afgelopen tijd in de weekeinden extra toezicht op Urk. Dit gezien de meldingen van overlast op het strand en in het centrum. Daarnaast loopt een onderzoek naar de vernielingen en andere strafbare feiten die in het weekeind van 17 en 18 augustus jongstleden gepleegd zijn. De politie sluit aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Na de incidenten in het weekeind van 17 en 18 augustus, uitten Urker inwoners hun bezorgdheid over de overlast in het centrum en op het strand. De politie heeft hierover met de gemeente overlegd en de burgemeester heeft een aantal maatregelen aangekondigd. Zo heeft ieder zijn eigen verantwoordelijkheid in het voorkomen van dit soort incidenten. Taak van de politie daarin is om de openbare orde te handhaven. Zij surveilleert extra en zodra zij overtredingen of strafbare feiten ziet, treedt zij op. Naast aandacht voor de openbare orde, let de politie ook op verkeersovertredingen. Zo deelden agenten de afgelopen weken boetes uit voor het rijden zonder helm en voor technische gebreken aan bromfietsen. Daarnaast zijn in de afgelopen weekeinden een aantal algemene verkeerscontroles maar ook alcoholcontroles gehouden. Dit gebeurt in samenwerking met het regionale VerkeersTeam van de politie. Het rijden onder invloed is een strafbaar feit en hiervoor zijn inmiddels tientallen verdachten aangehouden. Naast extra toezicht, controle en een stafrechtelijk onderzoek, overlegt de politie ook met de horeca en andere partners in veiligheid. Uiteindelijk blijft veiligheid een taak van ons allemaal.