Korps: Flevoland, plaats: Almere 12-09-2002 Onderzoek overval supermarkt Botplein afgerond Stafdienst Communicatie, 06 - 537 37 697

ALMERE De politie heeft het onderzoek afgerond naar de overval op een supermarkt aan het Botplein op 27 juni. Op 11 juli kon in Deventer een 23-jarige Almeerder worden aangehouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld maar blijft aangemerkt als verdachte van de overval. De politie kon 13 augustus in Almere een 33-jarige Almeerder aanhouden op verdenking van het plegen van de overval. Daarnaast wordt hij ervan verdacht zijn 17-jarige zwangere vriendin uit Almere in de maanden juli en augustus twee maal te hebben ontvoerd en mishandeld. Hij zou dat gedaan hebben met hulp van drie andere Almeerse vrouwen (17, 30 en 31 jaar). Zij zijn een week later aangehouden. Deze vrouwen en de 33-jarige Almeerder worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving, zware mishandeling en poging doodslag op het ongeboren kind. De vier verdachten blijven in afwachting van hun berechting ingesloten.

Donderdagavond 27 juni reden twee gemaskerde mannen met een gestolen auto de pui van de supermarkt in. Vervolgens werd het personeel bedreigd met een vuurwapen. Op dat moment waren er zeven personeelsleden in de winkel, niemand raakte gewond.