Gemeente Breukelen


wethouders BREUKELEN DIENEN ONTSLAG IN
De drie wethouders van Breukelen stelden donderdag 5 september hun portefeuille ter beschikking en dienden hun ontslag in bij de burgemeester. Het belang van Breukelen maakt deze stap in hun ogen noodzakelijk. Realisering van het Centrumplan Breukelen vraagt draagvlak en vertrouwen van zowel de gemeenteraad als de inwoners en de middenstand binnen de gemeente.

Ondanks het feit dat de raad dinsdagavond een motie van wantrouwen tegen wethouder Streng met 7 tegen 8 stemmen verwierp, treden de wethouders gedrieën terug om ruimte te bieden aan een volgend college. draagvlak binnen de raad en de Breukelse gemeenschap momenteel onvoldoende achten om het Centrumplan met de noodzakelijke voortvarendheid tot uitvoering te brengen.
Met deze beslissing zijn de drie wethouders demissionair. Dat betekent dat zij nog wel lopende zaken kunnen behandelen.

Centrumplan staat centraal
voortbestaan van de dorpsgemeenschap. De nu ontstane situatie mag geen vertraging opleveren voor de discussie over realisering van het Centrumplan zonder Aldi. Vandaar dat het college aan de raad een voorstel toezegde ter bespreking op 24 september. In dat voorstel worden drie opties geschetst als mogelijke alternatieven voor het doorzetten van het Centrumplanproject., te weten Het Centrumplan in zijn oorspronkelijke opzet gaat door maar wordt voor onder andere de gemeente duurder in de uitvoering door het wegvallen van de financiële inbreng van Aldi.

Uitgangspunt is de door de raad beschikbaar gestelde financiële ruimte zodat de plannen aangepast moeten worden

Een tussenvorm waarbij per onderdeel gekeken wordt wat realisering gaat kosten en welke dekking daar tegenover kan staan.

De raad zal op dinsdag 24 september moeten aangeven welk alternatief men verder uitgewerkt wil zien.

ZATERDAG 14 SEPTEMBER: LANDELIJKE MONUMENTENDAG

Ook dit jaar doet Breukelen mee aan de landelijke monumentendag. Op zaterdag 14 september zijn gebouwen binnen onze gemeente open voor belangstellende bezoekers. Een speciaal uitgezette fiets- en wandeltocht voert langs de vele monumentale bezienswaardigheden die onze gemeente rijk is.

Meer informatie treft u aan in de rubriek "Evenementen".