Politie Amsterdam-Amstelland

Verdachte steekincident gepakt
12-9-2002. Gisteren heeft een 19-jarige jongeman zich gemeld bij het politiebureau in Amstelveen-Noord. De man werd direct aangehouden aangezien hij verdacht wordt van het steken met een mes bij de diefstal van een scooter op het Stadhuisplein vorige week zondag. De verdachte heeft met betrekking tot het steken een bekentenis afgelegd.


---

Snelheidscontrole
12-9-2002. Gistermiddag tussen vijf en half zeven werd een snelheidscontrole gehouden op de IJdoornlaan. In anderhalf uur werden 40 bekeuringen uitgedeeld. Overtreders die minder dan 10 kilometer te hard reden moesten 28 euro (61 gulden) betalen, mensen die tussen de 10 en de 15 kilometer te hard reden 40 euro (88 gulden) en degenen die tussen de 15 en 20 kilometer te hard reden, 63 euro (138 gulden).
---

Duur telefoontje
12-9-2002. Gisteren net voor het middaguur zagen surveillerende politiemensen op de A-10 een Bentley rijden. Een aantal dingen vielen op:een te hoge snelheid, slingeren en onnodig remmen. Reden: de bestuurster was tijdens het rijden met haar gsm aan het bellen. De 50-jarige Belgisch bestuurster moest na overleg met de officier van justitie 270 euros (616 gulden) afrekenen.


---

Roodlicht- en gordelcontrole
12-9-2002. Gisterochtend tussen kwart over tien en kwart voor twaalf vond een roodlicht- en gordelcontrole plaats op de Ceintuurbaan, hoek van Woustraat. In totaal werden 34 bekeuringen uitgeschreven. Degene die door rood reden kregen een boete van 86 euro (189 gulden) en de mensen die geen gordel droegen een boete van 40 euro (88 gulden).


---

Inbraak: 4 arrestaties
12-9-2002. Gisteravond hield de politie op de Gooiseweg vier mannen tussen de 25 en 33 jaar aan, op verdenking van betrokkenheid bij een inbraak bij een bedrijf in Amsterdam Zuidoost. Agenten waren hier op afgegaan nadat rond half tien een inbraakalarm afging bij een bedrijf aan de Hettenheuvelweg. De toegangsdeur van het bedrijf bleek geforceerd en binnen was de boel overhoop gehaald. Getuigen hadden een aantal negroïde mannen in een donkerkleurige Chrysler Voyager weg zien vluchten. Onmiddellijk werd groot alarm geslagen. Temeer omdat er die middag een verzoek was binnengekomen om uit te kijken naar een dergelijke auto met vijf inzittenden die verdacht werden van een inbraak op Schiphol. Surveillerende agenten stuitten op de vluchtauto bij een benzinestation aan de Gooiseweg. Vier mannen konden worden aangehouden, een vijfde wist te ontkomen. De verdachten zullen morgen worden voorgeleid bij de officier van justitie.


---

Rijbewijs kwijt
12-9-2002. Een 31-jarige automobilist uit Utrecht is vannacht zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen hij met 135 kilometer per uur langs wegwerkzaamheden reed. Op dat moment was een maximumsnelheid van 70 kilometer toegestaan.


---

Overval bedrijf
12-9-2002. Gisteren overvielen twee mannen met vuurwapens de bedrijfsleider van een bedrijf aan de Verrijn Stuartweg in Diemen. De man wist uiteindelijk aan zijn belagers te ontkomen door het pand uit te vluchten. De overvallers namen daarop de benen en verdwenen zonder buit.


---

Sluiting café
12-9-2002. Gistermiddag heeft de politie in opdracht van de burgemeester, café De Nieuwe Roemer in Amsterdam-Oost dichtgetimmerd. De sluiting is een openbare ordemaatregel en geldt voor onbepaalde tijd. Aanleiding was een inval waarbij verdovende middelen werden aangetroffen. Het Horeca Interventie Team van de politie was ingeschakeld, nadat vanuit de buurt klachten over drugshandel waren binnengekomen.