Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 12-09-2002
persberichten donderdagmorgen 12 september 2002 Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Benzineleiding lek

TYNAARLO - Een 20 jarige automobilist uit Groningen kwam woensdagmiddag op de A28 bij Tynaarlo langs de kant te staan toen hij bij een inhaalmanoeuvre een stuk metaal onder de auto kreeg dat op het wegdek lag. Het stuk metaal bleef onder de auto hangen en veroorzaakte een zodanig groot lek in de benzineleiding dat de tank leegstroomde. Brandweer en gemeente Tynaarlo hebben de zaak weer opgeruimd.

Paardenkoets botst op auto

GASSELTERNIJVEENSCHEMOND - Een 47 jarige automobiliste uit Eerste Exloermond wist niet wat haar overkwam toen ze woensdagmiddag op de Dideldomweg in Gasselternijveenschemond een span paarden met koets op zich af zag komen. De koets raakte met een harde klap de voorkant van haar auto. De op hol geslagen paarden galoppeerden met achter zich de beschadigde koets verder in de richting van de Kopweg. De 58 jarige koetsier uit Gasselternijveen verloor de controle over zijn paarden toen de koets ter hoogte van de AVeBe een paaltje raakte en over de kop sloeg. Hij was van de bak gevallen en de paarden waren er vandoor gegaan. Zowel de auto als de koets liepen forse schade op.

Alcomobilist ramt lichtmast

EMMEN De politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 52 jarige automobilist uit Emmen. De man was op de Wolfsbergenweg in Emmen met zijn auto op een lantaarnpaal gebotst. Omdat de man naar alcohol rook is van hem een ademtest genomen. Hij scoorde meer dan drie keer de maximaal toegestane hoveelheid alcohol. De man kwam er verder met lichte verwondingen van af. Hij kreeg een dagvaarding voor snelrecht mee naar huis en rijverbod voor 9 uur.

Schuifdeur camper gestolen

RODEN Bij een inbraak op het terrein van een autobedrijf aan de 2e Transportweg in Roden hebben onbekenden dinsdagnacht de schuifdeur van een VW camper gedemonteerd en meegenomen. Het slot toegangshek van het terrein is vernield volgens de zogenaamde bulgaarse methode.

Winkeldiefstal

EMMEN Personeel van een schoenezaak in Emmen heeft woensdagmiddag een 44 jarige inwoner van Ter Apel aangehouden. De man was betrapt toen hij de winkel wilde verlaten met een paar herenschoenen van 44,95 euro. De detectiepoortjes gaven een alarmsignaal af ondanks het feit de schoenen verstopt waren in een geprepareerde tas. De man is met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Wildeman in warenhuis

ASSEN De politie heeft woensdag rond zes uur een 33 jarige man uit Geeuwenbrug aangehouden wegens vernieling van goederen in een warenhuis aan het Koopmansplein. Getuigen hebben gezien dat de man in het warenhuis door de hele winkel tegen opgestelde goederen liep te trappen. Bij het naar buiten gaan schopte hij een ster in de toegangsdeur. De totale schade is nog niet vastgesteld. Na overleg met justitie en het raadplegen van een GGD arts is de man met een dagvaarding voor snelrecht heengezonden.