Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 12 september 2002

Dagelijkse berichten

Holwierde: bromfietser op de bon
Woensdagavond heeft de politie op de Feldwerderweg in Holwierde een 16-jarige bromfietser uit Zeerijp bekeurd. De agenten gaven de jongen een stopteken, omdat hij ongeveer 70 km/uur reed. De bromfietser negeerde het stopteken en probeerde te ontkomen aan de politie. Na een korte achtervolging wisten de agenten de jongen tot stoppen te dwingen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast wordt de bromfiets technisch onderzocht. De bromfietser is door de agenten naar huis gebracht.

Delfzijl: dronken fietser botst tegen auto
De politie heeft woensdagmiddag op de Koestraat in Delfzijl een 35-jarige man uit Delfzijl aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man, rijdend op zijn fiets, geraakte op de verkeerde weghelft en botste tegen een auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Farmsum. De politieagenten roken alcohol bij de fietser. Aan het bureau bleek dat de verdachte 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. De Delfzijlster kon na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Ten Post: drankrijder in de sloot
Op de Rijksweg in Ten Post troffen politieagenten woensdagavond een personenauto in de sloot aan. Hierbij werd een 29-jarige man uit Siddeburen aangehouden voor rijden onder invloed. Aan het bureau bleek de verdachte 2,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur en een dagvaarding uitgereikt. De verdachte bleek vaker te zijn betrapt op het rijden onder invloed. De auto van de man is afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: ongeval met letsel
Een 16-jarige meisje is woensdagmiddag op de Blijhamsterweg gewond geraakt na een aanrijding met een 59-jarige automobiliste uit Bellingwolde. Het meisje verleende op haar fiets geen voorrang aan de auto. Zij is met rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd. De politie neemt de aanrijding in behandeling.

Zuidbroek: politie zoekt getuigen van ongeval
De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval, dat woensdagmiddag, omstreeks 17.35 uur, op de Rijksweg 33 in Zuidbroek heeft plaatsgevonden. Bij het ongeval op de Rijksweg heeft een vrachtauto met een schaftkeet in de laadbak een houten luik of raam verloren, waarna het op het wegdek uiteenspatte. Juist op dat moment passeerde een 25-jarige automobilist uit Uithuizermeeden en raakte zijn auto beschadigd door de opspattende brokstukken. De vrachtauto is na het ongeval doorgereden. De bestuurder heeft mogelijk niets gemerkt. De veroorzaker of getuigen van het ongeval worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Veendam, te bereiken onder telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Delfzijl: man rijdt tegen gevel van buren
Een 36-jarige man uit Delfzijl heeft woensdagavond op de Uilenhoek in Delfzijl met zijn personenauto tegen de gevel van zijn buren gereden. De Delfzijlster had zijn voertuig op het trottoir geparkeerd met de voorzijde richting de gevel en had net zijn auto gewassen. De man wilde zijn auto weer op de parkeerplaats zetten, maar gaf bij het vooruitrijden per ongeluk te veel gas, waardoor hij tegen de gevel van zijn buren tot stilstand kwam. Bij de aanrijding liep niemand letsel op. De schade aan de woning is groot. De brandweer heeft de gevel gestut. Daarnaast raakte een fiets, die tegen de gevel stond, beschadigd. De politie heeft het ongeval geregistreerd.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging
Een 29-jarige inwoner van Groningen is woensdagavond aangehouden, nadat hij een stadsgenoot en diens 19-jarige zoon had mishandeld en bedreigd. De man frunnikte op de Nieuwe Ebbingestraat aan een fiets die op slot stond. Het leek erop dat hij van plan was om deze te stelen. De stadsgenoot en diens zoon die dit zagen, zeiden daar iets van, waarop de verdachte agressief werd. Hij schopte de stadsgenoot en werkte hem tegen de grond. Daarna sloeg hij hem een paar keer in het gezicht. Tevens sloeg hij de 19-jarige zoon op het hoofd. Daarna vertrok hij al scheldend. De politie trof hem in de omgeving aan. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Onderweg naar het politiebureau beschadigde hij nog een van de portieren van de politieauto.

Groningen: aangereden fietser bekeurd voor rijden onder invloed Een 53-jarige fietser uit Groningen is woensdagavond bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij bleek 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. In deze toestand werd hij op de kruising Aweg met de Westerhaven in Groningen aangereden door een 62-jarige automobilist die overigens de fietser geen voorrang verleende. De fietser liep lichte schaafwonden op tengevolge van het ongeval.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Kardingerweg, de Ulgersmaweg en de Stuurboordswal in Groningen zijn woensdag diverse snelheidscontroles geweest. In twaalf gevallen werd de maximumsnelheid van 50 km/u overtreden. De hoogst genoteerde reed 80 km/u. Dit was op de Stuurboordswal. Tevens werden tijdens de controle nog vijf automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Op de Amkemaheerd in Groningen werden enkele honderden voertuigen gecontroleerd. In slechts drie gevallen werd er te hard gereden. De hoogst genoteerde reed 63 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Beneluxweg werden in totaal drie rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die de maximumsnelheid van 70 km/u fors overschreden. De hoogst genoteerde reed 122 km/u. In totaal reden er 12 bestuurders boven de 100 km/u. Op de Friesestraatweg in Groningen werd voorts nog een verkeerscontrole gehouden. Daar werden 26 automobilisten of passagiers bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Tevens werden nog bekeuringen uitgeschreven voor een defecte rem (bromfiets), een gladde band, geen bromfietscertificaat, geen rijbewijs, een bromfiets met te veel vermogen. In totaal werden 500 voertuigen gecontroleerd Een groot aantal bestuurders moet alsnog zijn rijbewijs tonen aan het politiebureau omdat ze deze niet bij zich hadden.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)