Ingezonden persbericht


1b25b4.jpg1b34a5.jpg


















PERSBERICHT

Ridit Business Software introduceert servicestrategie ORM op beurs Service en Onderhoud Systemen 2002

Object Relationship Management realiseert klanttevredenheid en loyaliteit door verhoging van de servicegraad

Hardinxveld-Giessendam, 12 september 2002 Ridit Business Software, gespecialiseerd in oplossingen voor beter management van service- en reparatieprocessen ter verhoging van de servicegraad, introduceert Object Relationship Management (ORM) op Service en Onderhoud Systemen 2002 in De Reehorst te Ede op 1 en 2 oktober aanstaande. ORM is een servicestrategie waarmee professionele servicepartners de duurzame productiemiddelen (objecten) van hun klanten optimaal laten functioneren om het serviceniveau te verhogen en zo klanttevredenheid en loyaliteit te bewerkstelligen.

Herro Zoutendijk, directeur van Ridit: Met het ORM-concept zet Ridit een oplossing neer die veel productie- en servicebedrijven zal aanspreken en waarmee een hoge servicegraad behaald kan worden met bovendien een hoge Return on Investment. Het serviceniveau wordt vaak beschouwd als de belangrijkste graadmeter in de relatie tussen leverancier en klant. Een duurzaam productiemiddel dat niet goed functioneert, kan grote gevolgen hebben binnen de gehele logistieke keten .

De ORM-servicestrategie is ontwikkeld aan de hand van het idee dat het object net zo centraal staat als de klant. Deze strategie geeft direct inzicht in de servicehistorie van de klant en van het object. Dit kan het tijdig lokaliseren van eventuele problemen en het oplossen hiervan aanzienlijk versnellen. Zo wordt het dus mogelijk om met ORM te anticiperen op bepaalde problemen en deze te voorkomen. Een must in ORM is de analyse van verbruikte materialen, beschikbare capaciteit en de gerelateerde omzet van objecten en objecttypen. ORM creëert door optimaal gebruik van het object de loyaliteit die nodig is voor de voortzetting van het onderhoudservicecontract of voor herhalingsaankopen.

Naast het verhogen van de servicegraad, ondersteunt ORM ook bij de optimale inrichting van het voorraadbeheer en optimalisatie van de doorloop van het serviceproces. Door een koppeling in het ORM systeem met de financiële gegevens zijn de administratieve afhandeling en de facturering een stuk eenvoudiger geworden. Op basis van service level agreements kan gelijk bepaald worden wat er wel en niet in rekening gebracht dient te worden. En bovendien is het mogelijk om per object de benodigde capaciteit aan mensen en materiaal goed in te plannen. Door al deze features stelt ORM bedrijven in staat om servicegericht en efficiënt te werken en tevens hun bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Over Ridit Business Software

Ridit (sinds 1986) is een softwareleverancier gespecialiseerd in oplossingen voor reparatie- en serviceactiviteiten en productielogistiek met als doel het verhogen van de servicegraad. Basis van de oplossingen vormt de op Windows geënte software van AccountView. Met deze software is het mogelijk bedrijfsprocessen snel en flexibel te integreren, al dan niet met internet front end. Speciaal voor reparatie- en servicebedrijven ontwikkelde Ridit een servicestrategie onder de naam Object Relationship Management. Daarnaast biedt het bedrijf ERP (Enterprise Resource Planning)-oplossingen voor discrete productie en voor de semi-procesindustrie. Ridit werkt onder meer voor Toyota industrial equipment, Rolls Royce Marine Benelux, Liebherr Nederland en Sony Chemicals. Voor meer informatie: www.ridit.nl.