Ingezonden persbericht

INTEL INTRODUCEERT NIEUWE TECHNOLOGIE EN STANDAARD-BOUWSTENEN VOOR OPLOSSEN OPSLAGDILEMMA

INTEL Developer Forum, San Jose / Kontich, 12 september 2002 - Intel Corporation heeft nieuwe technologie en standaardbouwstenen geïntroduceerd voor het snel ontsluiten, beheren en beschermen van de toenemende hoeveelheden informatie in bedrijfsnetwerken en op het internet, vanaf elke plaats en op elk moment. De nieuwe producten, die tijdens het Intel Developer Forum (IDF) zijn gelanceerd, vormen de jongste aanvullingen op Intels complete lijn van opslagprocessoren, middleware, adapters en subsystemen.

"Producenten van opslagapparatuur moeten hun onderzoeks- en ontwikkelingsbudgetten reduceren, maar tegelijkertijd technologisch concurrerend blijven", zegt Sean Maloney, Executive Vice-President en General Manager van de Intel Communications Group. "Introduceerde Intel in 1996 de eerste opslag-I/O-processor, inmiddels biedt Intel de meest uitgebreide range van vooraf gevalideerde standaardbouwstenen voor toegang, beheer en bescherming van opslagsystemen die apparatuurproducenten ondersteunen bij het terugdringen van ontwikkeltijden en -kosten."

Nieuwe bouwstenen
Intel heeft vier nieuwe controllers voor RAID-systemen (Redundant Array of Independent Disks) op de markt gebracht voor dataprotectie door middel van het wegschrijven van data naar verschillende schijven. Met deze controllers is Intel de eerste leverancier van een volledige lijn van RAID-producten, die alle belangrijke opslag-interconnect-standaarden ondersteunt, zoals Serial ATA, Ultra320 SCSI en 2-Gigabit Fibre Channel. Al deze standaarden zijn gebaseerd op algemene drivers, ontwikkeltools en firmware, waardoor productontwikkeling eenvoudiger, sneller en goedkoper wordt.

De Intel® RAID Controller SRCZCR is een hoogwaardige modulaire RAID-kaart met Ultra160 en Ultra320 SCSI en seriële ATA-compatibiliteit, die hoge prestaties levert tegen lage kosten. De SRCZCR voorziet in laaggeprijsde RAID-mogelijkheden dankzij standaard RAID I/O Steering-technologie, die RAID-mogelijkheden biedt door een eenvoudige PCI-plug-in, op basis van bestaande SCSI- of seriële ATA-schijf-interfaces. De Intel® RAID Controller SRCU42L is een tweekanaals Ultra320 SCSI RAID-controller voor servers met hoge dichtheid. Deze biedt tweekanaals Ultra320-mogelijkheden voor de prijs van één kanaal. De Intel® RAID Controller SRCS14L is de eerste vierpoorts seriële ATA RAID-controller die gelijktijdige toegang tot elk kanaal mogelijk maakt. De Intel® RAID Controller SRCFC22/M/C is een reeks van 2 Gigabit-per-seconde (Gbps) Fibre Channel RAID-controllers, die tot 252 apparaten kan ondersteunen in dual-loop-configuratie op verschillende RAID-niveaus.

Intel kwam tevens met informatie over de nieuwe TCP/IP Offload Engine-technologie (TOE). Het plan is om deze technologie vanaf 2003 op te nemen in nieuwe generaties van iSCSI-, TCP/IP-offload- en 10 Gigabit Ethernet-oplossingen. De TOE-technologie verwerkt de verschillende lagen van netwerkprotocollen voor datatransport. Het weghalen van deze transportfuncties bij de host-processor maakt extreem hoge prestaties mogelijk, vermindert de eisen voor stroomtoevoer en houdt de host-processor vrij voor applicaties voor platforms van 10 Gbps en meer. De op silicium gebaseerde TOE-technologie van Intel zal naar verwachting veel betere prestaties leveren en minder stroom verbruiken dan oplossingen op basis van firmware.

Intel ondersteunt de acceptatie van nieuwe opslagstandaarden en -technologieën, zoals iSCSI, PCI Express, Serial ATA, Serial Attached SCSI en modulaire RAID. Tijdens het IDF maakte de Serial ATA Working Group - opgericht door Intel - het kandidaat-ontwerp bekend van de eerste fase van de Serial ATA II-specificatie. Deze specificatie, die naar verwachting in het vierde kwartaal van 2002 beschikbaar komt, breidt de bestaande Serial ATA-specificatie uit voor de server- en netwerkopslagmarkt.

Tijdens het IDF demonstreerde Intel tevens opslagoplossingen met de nieuwe Low Voltage Intel® Xeon-processor op 1,6 gigahertz (GHz). Deze biedt een combinatie van rekenprestaties, dichtheid en lager stroomverbruik voor verschillende opslagoplossingen, waaronder Network Attached Storage en Storage Area Networks Host Processing. De flexibiliteit van de processor stelt apparatuurontwerpers in staat om systeemniveaufunctionaliteit in software op te waarderen. De schaalbare processor ondersteunt de Hyper-Threading-technologie van Intel. Deze technologie creëert twee logische processoren die door de hardwarebronnen van één fysieke processor te delen gelijktijdig taken kunnen uitvoeren.

Intel toonde tevens de eerste 10 Gbps, kleine optische transceiver voor multimode- glasvezelnetwerken, die speciaal is ontwikkeld voor datacenterapplicaties. De Intel TXN17201/9 Multi-Mode XPAK Optical Transceiver biedt 10 Gigabit Ethernet- en 10 Gigabit Fibre Channel-transport voor opslagsystemen tegen de helft van de kosten, een derde minder stroomverbruik en een derde van de benodigde ruimte van eerdere oplossingen.

Prijs en beschikbaarheid
De Intel RAID Controller SRCZCR en SRCZCU42L komen aan het eind van de maand september beschikbaar en kosten respectievelijk $ 250 en $ 475 per stuk. De Intel RAID Controller SRCS14L en SRCFC22/M/C-familie komen in het vierde kwartaal van 2002 beschikbaar en kosten $ 299 en $ 1.550 tot $ 2.050 per stuk. De Low Voltage Intel Xeon-processor op 1,6 GHz is per direct beschikbaar en kost $ 350 per stuk. De TXN17201/9-transceiver wordt op dit moment getest en zal vanaf januari 2003 beschikbaar zijn. De prijs bedraagt $ 500 per stuk.

IDF Het Intel Developer Forum (IDF) is het belangrijkste hightech evenement voor hardware- en softwareontwikkelaars. Het IDF, dat jaarlijks over de gehele wereld wordt gehouden, brengt de belangrijkste partijen uit de industrie bij elkaar voor overleg en brainstormsessies over de nieuwste technologie en producten voor pc's, servers, communicatie- en handheld-apparatuur. Informatie over het IDF en Intel-technologie is te vinden op internet: http://developer.intel.com

Intel
Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaande producent van computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom/.

Voor verdere informatie:
Intel Corporation
Kristof Sehmke
Tel. +32 (0)3 450 0913
E-mail: Kristof.Sehmke@intel.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Caroline de Zoeten
Tel. +31 (0)30 656 5070
E-mail: caroline@lvtpr.nl

Other names and brands may be claimed as the property of others.

Intel and Xeon are trademarks or registered trademark of Intel Corporation or its subsidiaries in the United States and other countries.