---

Ministerie van Defensie



---

Deborah Gravenstijn

Judoka Gravenstijn lang uitgeschakeld

12-09-2002

Topsporter eerste luitenant (luchtmacht) Deborah Gravenstijn (28) is zeker vier maanden uitgeschakeld. De judoka is vandaag (12 september) in Rotterdam geopereerd aan haar schouder. Gravenstijn liep de kwetsuur op tijdens de Europese Kampioenschappen in Maribor in mei, waar ze desondanks brons haalde. Begin deze maand moest de fysiotherapeute op vliegbasis Gilze-Rijen al afzeggen voor het WK landenteams in Zwitserland.

Gravenstijn (klasse -57kg) ontbreekt ook in de nationale militaire équipe, die van 14 tot en met 21 oktober meedoet aan het Militair Wereldkampioenschap in Peking (China). Eerste luitenant (luchtmacht) Mark Huizinga (-90kg) verdedigt daar voor de vijfde keer zin militaire wereldtitel. Luitenant ter zee 3 Dennis Meijer (-73kg) en eerste luitenant (landmacht) Daniëlle Vriezema (-63kg) gaan op zoek naar hun eerste titel. In Ostia (Italië) veroverden zij vorig jaar respectievelijk zilver en brons. Wachtmeester (marechaussee) Claudia Zwiers (-78kg) veroverde de militaire wereldtitel in 2000 in Den Helder en zal zich willen revancheren voor haar verlies in de finale vorig jaar tegen de Italiaanse Lucia Morico.

De ploeg van teamchef majoor (landmacht) Fred Sijnhorst is overigens weer sterker geworden. De nummer drie van Nederland in de zwaarste gewichtsklasse (+100kg), Willy Bilstra, is vorige maand bij de landmacht in dienst getreden. In de damesploeg maakt Tamara Meijer (-57), de jongere zus van Dennis, haar opwachting. Zij volgt een opleiding bij de Koninklijke Marechaussee. Wachtmeester Erwin van Beek (marechaussee) neemt na het MWK afscheid. De winnaar van het brons op het laatste NK (-81kg) stapt over naar de politie. (archieffoto)