Gemeente Amsterdam

Havenwethouder positief over overname Ceres door NYK

Vanmorgen is door Nippon Yusen Kaisha (NYK Line) bekendgemaakt dat dit bedrijf Ceres Terminals N.V. overneemt. Ceres N.V. is eigenaar van de Ceres Amsterdam Marine Terminal B.V. en de eigenaar van de nieuwe aangelegde Paragon Container Terminal in de haven van Amsterdam.

De gemeente Amsterdam is al in een eerder stadium vertrouwelijk ingelicht over de op handen zijnde transactie. Havenwethouder Mark van der Horst verklaart verheugd te zijn over de ontwikkeling: "Niet alleen vormt het door NYK Line uitgesproken vertrouwen in de Amsterdamse containerplannen een bevestiging van het tot nu toe gevoerde beleid, ook zie ik de nu ontstane relatie met NYK Line als een goede opstap naar andere interessante ontwikkelingen voor Amsterdam en haar haven."

Van der Horst verwacht op afzienbare termijn een ontmoeting te hebben met de vertegenwoordigers van NYK Line.

De containerterminal in de haven van Amsterdam is een moderne en zeer geavanceerde terminal. Het is de eerste terminal ter wereld waar het laden en lossen van schepen aan twee kanten gebeurt waardoor circa 250 containers per uur kunnen worden overgeslagen. Schepen kunnen dus twee maal sneller worden gelost of geladen dan op welke andere containerterminal ter wereld.

Amsterdam, 12 september 2002 Lisa Neves Gonçalves ^


-

© gemeente Amsterdam - 12-09-2002