Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-09-2002
1e persbericht 12 september 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Gewapende overval
Bij een bedrijf in winkelcentrum Woensel vond woensdagavond rond 21.40 uur een gewapende overval plaats. Twee daders kwamen het pand binnen en bedreigden twee medewerksters met een vuurwapen en eisten geld. Vervolgens zijn de daders met enkele honderden Euros gevlucht.

Eindhoven: Verdachten van overval aangehouden
Na een onderzoek heeft de politie woensdag in Eindhoven een 21-jarige en een 20-jarige Boxtelnaar aan kunnen houden. Zij worden verdacht van het plegen van een overval op een benzinestation aan de Bayeuxlaan op 3 juni jl. Een jongen kwam de zaak binnen, bedreigde het personeelslid met een mes en eiste geld. Het personeelslid gaf onder dwang de kassalade aan de jongen. Buiten stond een tweede jongen met een scooter te wachten. De twee jongens reden, ieder op een scooter, weg. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Steekpartij
Op de Tongelresestraat vond donderdag rond 1.30 uur een steekpartij plaats waarbij een 25-jarige Eindhovenaar gewond raakte. Het slachtoffer is met een steekwond in zijn zij overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Op de Groenewoudseweg en de Muzenlaan zijn woensdag snelheidscontroles gehouden. Voor beide wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Tussen 16.20 en 17.20 uur werden op de Groenewoudseweg 39 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was hier 73 km/u. Tussen 18.50 en 20.30 uur kregen 45 automobilisten een proces-verbaal omdat ze te hard reden op de Muzenlaan. De hoogst gemeten snelheid hier was 79 km/u.

Eindhoven: Man beroofd
Een man van 27 uit Nuenen is woensdagavond rond 22.30 uur beroofd. Het slachtoffer fietste over het Insulindeplein, en werd klemgereden door een man met een bivakmuts op een scooter. Deze liet hem een vuurwapen zien, en sloeg er meteen mee tegen zijn hoofd. Daarna eiste hij geld. Het slachtoffer heeft zijn portemonnee met 15 Euro en een aantal pasjes aan de overvaller gegeven. Die is er vervolgens vandoor gegaan, samen met twee personen op een andere scooter.

Helmond: Vrouw overleden aan gevolgen verkeersongeluk Op de kruising Maaslaan Vlierdensedijk is dinsdagochtend een 69-jarige vrouw uit Helmond met haar snorfiets in botsing gekomen met een 51-jarige automobilist uit Blaricum. De automobilist reed over de Maaslaan en kwam op het eerdergenoemde kruispunt in botsing met de vrouw op de snorfiets die van links over het fietspad van de Vlierdensedijk kwam rijden. Het slachtoffer, M. Roos, is later op de middag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Helmond: Jassen gestolen
Uit een vrachtwagen die geparkeerd stond aan de Haverdijk is in de nacht van woensdag op donderdag een nog onbekend aantal jassen weggenomen. De dader kwam in de oplegger door een roldeur open te breken.

Budel: Vier aanhoudingen na winkeldiefstal
Na een melding van een diefstal uit een winkel aan de Nieuwstraat in Budel stelde de politie woensdagmiddag een onderzoek in. Op de A2 in Weert konden vervolgens rond 17.50 uur vier verdachten, twee mannen van 23 en 30 uit Stein, een vrouw van 18 uit Stein en een 17-jarige inwoonster van Sittard, aangehouden worden. In de auto van de verdachten werden twee dozen aangetroffen met daarin de twee vijverpompen, die bij de winkel waren weggehaald. De vier verdachten zitten nog vast voor nader onderzoek.

Best: Auto met pech weggehaald
Vanaf de vluchtstrook van de snelweg A58 bij knooppunt Batadorp is woensdagavond een personenauto weggehaald. De eigenaar had zijn BMW 318i (ZL-02-YL) daar rond 18.30 uur met pech achtergelaten. Toen hij rond 20.15 uur terugkwam was de auto weg.

Geldrop: Verdachten van mishandeling aangehouden Na een onderzoek heeft de politie woensdag rond 9.15 uur een 14-jarig meisje uit Geldrop aangehouden. Donderdagochtend werd een tweede verdachte, eveneens een 14-jarige uit Geldrop, aangehouden. Beiden zijn op het politiebureau aan de Laan der Vier Heemskinderen aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 14-jarig meisje uit Geldrop op de Heuvel. Dit gebeurde dinsdag 3 september jl.tussen 19.30 uur en 20.00 uur. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt. Ze liep een gekneusde neus en schouder op en heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan de opgelopen verwondingen. De verdachte die woensdag is aangehouden is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De tweede verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Hapert: Motorrijder verongelukt
Op de Oude Provincialeweg is woensdagavond rond 19.35 uur de 33-jarige R. Reijnhard uit Hapert overleden aan de verwondingen van een verkeersongeluk. Het slachtoffer reed op zijn motor over de Oude Provincialeweg richting Bladel waar hij in botsing kwam met een 33-jarige automobiliste uit Hapert die keerde op de weg. De motorrijder overleed ter plaatse.

Mierlo: Onder invloed
Een man van 36 uit Helmond is donderdagochtend bekeurd omdat hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. De man werd kort voor 1.00 uur aangehouden op de Geldropseweg. Een ademanalyse wees een alcoholpromillage uit van ruim 0,85. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Bijna van fiets getrapt
Een man van 38 uit Eindhoven is woensdagavond rond 23.10 uur bijna van zijn fiets getrapt. Toen hij over de Vorsterdijk fietste, hoorde hij twee scooters achter zich rijden. Eén van de bestuurders probeerde de man vervolgens van zijn fiets te schoppen, maar deze kon hard wegfietsen. De twee scooters zijn er vervolgens vandoor gegaan.

Veldhoven: Rookwaren gestolen
Uit een bedrijf aan de Sterrenlaan is in de nacht van woensdag op donderdag een nog onbekende hoeveelheid rookwaren gestolen. De dader kwam binnen door een raam te vernielen.