Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 11 SEPTEMBER 2002 OPEN MONUMENTENDAG
gaat om de volgende panden (klik hier voor nadere info): Achterweg 4. Een voormalige bakkerij. Het winkelgedeelte is nog Middelstumerweg 1. Voormalige herberg met regtsaal en cachot. Het pand is zowel van binnen, als van buiten in oude luister hersteld. Waterschapshuis. Het oudste deel van het waterschapshuis stamt uit NH-kerk, Uiterdijk. De kerk stamt uit 1840. In het kerkgebouw Molenromp, Uiterdijk. In dit molenrestant geven vertegenwoordigers van de Molenstichting Onderdendam uitleg over de Gereformeerde kerk. Bedumerweg. Dit kerkgebouw is opgetrokken in de befaamde Amsterdamse school-stijl.
Tijdens Open Monumentendag liggen twee historische binnenvaartschepen afgemeerd aan de Uiterdijk. Het betreft het motorschip Gudrun uit 1923 en de tjalk Anna Sophia. De schippers zullen belangstellenden vertellen over het leven aan boord in vroeger dagen.



In Noordwolde is de NH-kerk met de karakteristieke siepel opengesteld. Ook het orgel van deze kerk wordt vanaf 12.00 uur met regelmaat bespeeld. Verder wordt er geld ingezameld voor de hoognodige
gemeente. Zie ook de site van de Historische Vereniging. inspraakbijeenkomst 'Basisplan detailhandel

Op dinsdag 17 september aanstaande wordt in hotel t Gemeentehuis, gehouden over het concept-Basisplan detailhandel. Het plan wordt in
Ruimtelijk Economisch Onderzoek (REO) waarin het winkelbestand in de


VERKEERSBESLUITEN.

Burgemeester en wethouders hebben besloten diverse verkeersbesluiten te nemen in verband met het treffen van diverse maatregelen die voortvloeien uit het Startprogramma Duurzaam Veilig en het Gemeentelijk Verkeersveiligheidsplan. De maatregelen zijn bedoeld ter verbetering van de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de hierna genoemde gebieden.

Zuidwolde.

Het instellen van een 30 km/uur-zone in de bebouwde kom van Zuidwolde.

Buiten de bebouwde kom.

Het instellen van een maximumsnelheid van 60 km per uur op:
* Plattenburg/Boterdiep
Wz , gedeelte vanaf de Groningerweg tot aan de bebouwde komgrens van Zuidwolde.

* Oosterseweg
voor het gedeelte vanaf de gemeentegrens met de gemeente Groningen (Noorddijkerweg) tot aan de bebouwde komgrens van Zuidwolde.
* Beyumerweg
voor het gedeelte vanaf de gemeentegrens met de gemeente Groningen tot aan de bebouwde komgrens van Zuidwolde.
* Boterdiep Wz
voor het gedeelte gemeentegrens met de gemeente Groningen (Groningerweg) tot aan bebouwde komgrens van Zuidwolde.
* Boterdiep Oz
voor gedeelte vanaf fietspad nabij gemaal "Casper Hommes" tot aan bebouwde komgrens van Zuidwolde

De besluiten liggen vanaf 12 september tot 24 oktober 2002 ter inzage op de afdeling VROM. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden hiertegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Bedum.

STREMMING DE VLIJT.

In verband met herinrichtingswerkzaamheden aan De Vlijt is deze weg voor het gedeelte vanaf het politiebureau tot aan De Vrije Gang gesloten voor al het verkeer. Vanuit de richting Ten Boer is vanaf de rotonde aan de St. Annerweg een omleidingsroute aangegeven. Deze omleidingsroute gaat via de Waldadrift en de Schoolstraat.

De winkels zijn bereikbaar; looproutes zijn aangegeven.

De werkzaamheden en dus de afsluiting zullen ongeveer (afhankelijk van de weersomstandigheden) drie weken duren.

chemokar

De chemokar was de afgelopen week weer in Bedum. Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest uw chemisch afval of uw klein wit- en bruingoed bij de kar in te leveren, dan kunt u aanstaande zaterdag, 14 september, van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij Openbare Werken, Industrieweg 15 in Bedum.

vergunning kinderopvang/gastouderbureau

Op 30 augustus 2002 is door de Stichting Kinderopvang Noord-Groningen een aanvraag ingediend voor verlenging van de bestaande vergunning voor het open houden en in werking hebben van een kindercentrum en een gastouderbureau op het adres Burchtstraat 2 in Bedum. De huidige vergunning loopt per 1 januari 2003 af.

Het college van burgemeester en wethouders wil de gevraagde verlenging van de vergunning verlenen.

De ontwerp-vergunning en de overige stukken liggen vanaf 11 september gedurende 6 weken ter inzage op de sector Welzijn van de gemeente Bedum (Schoolstraat 10, Bedum).

Tijdens deze periode kunnen schriftelijke bezwaren tegen de verlenging worden ingediend. Bezwaarschriften moeten worden gericht aan: burgemeester en wethouders van Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum.

vrijstelling bestemmingsplan buitengebied

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van art. 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op verzoek van L.J. Weegenaar vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan BUITENGEBIED voor het plaatsen van een toegangshek aan Bosweg 1 te Onderdendam.

Het bouwplan ligt vanaf 12 september t/m 10 oktober 2002 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling VROM. Gedurende de termijn dat het bouwplan ter inzage ligt kan een ieder zienswijzen inbrengen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum.

vrijstelling bestemmingsplan De Vlijt noordzijde

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van art. 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op verzoek van Wierden en Borgen vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan DE VLIJT NOORDZIJDE voor veranderen van een gezinsvervangend tehuis tot een kinderdagverblijf aan De Vlijt 18 te Bedum.

Het bouwplan ligt vanaf 12 september t/m 10 oktober 2002 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling VROM. Gedurende de termijn dat het bouwplan ter inzage ligt kan een ieder zienswijzen inbrengen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum.


* 06-09-2002 Het plaatsen van een tuinhuisje aan Ceresakker 1 te Bedum.


aanvragen bouwvergunning

De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:

* 05-09-2002 Het plaatsen van twee tuimelramen aan Merel 22 te Bedum.

* 06-09-2002 Het vergroten van een woning aan Uiterdijk 33 te Onderdendam.

De aanvragen liggen op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum, ter inzage.


* 06-09-2002 Het verwijderen van de nok van een ligboxenstal aan Westerdijkshorn 31 te Bedum.

Mevrouw Faber houdt iedere maandag telefonisch spreekuur van 19.00
van 15.00 16.00 uur spreekuur in het gemeentehuis, Schoolstraat 1 te