Korps: Friesland, plaats: Fryslân 12-09-2002
Politieberichten van 12/9 (07.00- 13.00 uur)

Leeuwarden: twee aanhoudingen
Woensdagavond rond 22.10 uur zijn aan de Nieuwestad twee mannen aangehouden op verdenking van oplichting. De politie had een paar dagen geleden een tip gekregen. De tipgever was benaderd door een aantal mannen die hem materiaal aanboden waarmee de tipgever zelf vals geld zou kunnen produceren. De tipgever maakte een afspraak met deze mannen en zocht daarna contact met de politie. Woensdagavond had de tipgever een afspraak met de mannen. Op het moment dat de verdachten langskwamen was de politie ter plaatse. De mannen, een 23-jarige man uit Leeuwarden en een 18-jarige man uit Leeuwarden, zijn aangehouden. De verdachten zijn naar het bureau gebracht.

Gerkesklooster: aanrijding, man zwaar gewond
Rond 06.20 uur vond op het Kolonelsdiep een aanrijding plaats. Een automobilist reed richting Gerkesklooster toen hij een 30-jarige man uit Marum zag fietsen. De fietser reed in dezelfde richting als de automobilist. De automobilist, een 21-jarige man uit Kootstertille, schepte de fietser. De exacte toedracht van het ongeluk is nog niet duidelijk. De fietser raakte zwaar gewond en is per ambulance naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen gebracht.

Leeuwarden: gestolen fiets terug bij eigenaar
Een 36-jarige man uit Leeuwarden zag gisteren rond 21.45 uur bij de Mercuriusfontein een jongen fietsen op zijn gestolen fiets. Vorige week deed de man aangifte van diefstal van zijn fiets. Toen de man zijn fiets zag, heeft hij meteen contact opgenomen met de politie. Een politiepatrouille ging ter plaatse en die zagen daar een jongen met een fiets die aan de beschrijving voldeed. De jongen werd aangehouden. De man krijgt zijn fiets terug.

Donkerbroek: rijden onder invloed in gestolen auto Woensdagavond rond 19.45 uur werd een 35-jarige man uit Sebaldeburen gecontroleerd. De man had zoveel gedronken dat hij niet meer kon blazen. De man werd aangehouden. Op het bureau werd een bloedproef afgenomen. De auto waar de man in reed bleek eerder die dag gestolen te zijn in Gorredijk. De man was niet in het bezit van een rijbewijs.

Leeuwarden: katapult veroorzaakt schade
Woensdag rond 11.35 uur reed een 39-jarige man uit Kollumerzwaag over de Groningerstraatweg, tussen de Anne Vondelingweg en de Bonkebrug. De man hoorde plotseling een klap en glasgerinkel. Toen hij op zij keek, zag hij drie jongens staan op een houten bouwwerk (aan de parallel-lopende ventweg). De man schatte de jongens ongeveer 18 jaar. Hij zag dat de jongens een grote katapult bij zich hadden. De man parkeerde zijn auto direct op de vluchtstrook en zag dat een ruit (120 cm bij 80 cm) volledig kapot was. Door rondvliegende glasscherven was zijn lading verse vis volledig onverkoopbaar geworden. De politie vermoedt dat het drietal jongens met de katapult deze schade heeft veroorzaakt. Graag komt de politie in contact met eventuele getuigen of mensen die informatie hebben, op het algemene telefoonnummer van de politie, 0900 8844.

Bureau Communicatie (058) 880 82 72