LAD

Nieuws

Academisch medisch specialisten: actie!

De afgelopen twee weken hebben LAD en Orde de academisch medisch specialisten geïnformeerd over het conflict met de Vereniging Academische Ziekenhuizen (VAZ). De VAZ weigert namelijk een invoeringsdatum te noemen waarop de gemaakte afspraken over onder andere de salarisparagraaf in zouden moeten gaan.

Herstel concurrentiepositie!
Tijdens de ledenraadplegingen benadrukten LAD-directeur Van Bolderen en voorzitter van de Kamer Academische Specialisten Postmus nogmaals dat door de ongelijkheid in concurrentiepositie tussen de medisch specialisten in academische en algemene ziekenhuizen, de jonge medisch specialist eerder voor een carrière in de periferie zal kiezen. Veel academische ziekenhuizen kampen onder andere daardoor met een tekort aan specialisten en dit dreigt de kwaliteit van de zorg te beïnvloeden.

Actiecomité
In elk academisch ziekenhuis zal een lokaal actiecomité worden ingesteld, dat de acties zal coördineren. Daarnaast zal het centraal actiecomité, dat bestaat uit LAD en Orde, zorgen voor landelijke coördinatie, zoals het contact met de pers, overheid en politiek, publiek en de VAZ. Eveneens kunnen de medisch specialisten bij het centraal actiecomité terecht voor juridische ondersteuning.

Acties voorbereiden
LAD en Orde bereiden inmiddels samen met de academische ziekenhuizen de acties voor. Over enkele dagen zal de achterban worden geïnformeerd over de verdere gang van zaken.

Bent u academisch medisch specialist en wilt u verzekerd zijn van juridische steun tijdens de acties? Word dan nu lid van de LAD tegen het speciale actietarief!