Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-09-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 14.05 uur) Donderdag 12 september 2002

Landgraaf, diefstal:
Woensdag 11 september 2002 is bij een tankstation aan de Kampstraat in Landgraaf voor enkele duizenden euros aan telefoonkaarten gestolen. Woensdagmiddag liepen twee onbekende Duitstalige personen het tankstation binnen. Terwijl één van hen de medewerkster wegriep bij de balie pakte de ander het bakje met telefoonkaarten van de balie af. Zonder te betalen verlieten de twee het tankstation weer. Nadat de telefoonkaarten gemist werden, bleek op band hoe het tweetal te werk is gegaan. De medewerkster heeft, namens het tankstation, aangifte gedaan van de diefstal en de politie stelt een onderzoek in.

Reijmerstok, aanrijding met letsel:
Bij een aanrijding op de Brede Hoolstraat in Reijmerstok is woensdag 11 september 2002 om 14.49 uur een kind gewond geraakt. Het kind had geen voorrang verleend aan een bestelauto op de kruising van de Brede Hoolstraat met de Provincialeweg. Hierdoor liep het een hoofdwond op. Een arts is ter plaatse geweest en daarna is de moeder met het kind naar het ziekenhuis gegaan voor een controle.

Landgraaf, geluidsoverlast/inbeslagname hond:
Woensdag 11 september 2002 heeft de politie omstreeks 23.16 uur in een woning aan de Hompertsweg in Landgraaf een Dobbermannpincher (reu) in beslaggenomen na een melding van geluidsoverlast. Eerder heeft de politie ook al klachten gekregen over de blaffende hond. Ook woensdagavond ging de hond weer behoorlijk tekeer in de woning. Omdat de eigenaresse niet aanwezig was, is de toegangsdeur geforceerd. In de woning lagen overal uitwerpselen van de hond en twee katten en er hing een ondraaglijke stank. De tien maanden oude hond is naar een opvangcentrum gebracht en bleek wormen/maden te hebben. De politie stelt verder onderzoek in naar de zaak.

Kerkrade, verkeerscontrole:
Woensdagmorgen 11 september 2002 tussen 9.30 uur en 12.00 uur zijn bij een verkeerscontrole aan de Domaniale Mijnstraat in Kerkrade 110 voertuigen aangehouden. De politie heeft 15 keer een proces verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel, het voeren van mistlicht en het niet APK gekeurd zijn van een personenauto. Ook hebben een aantal weggebruikers een toonbriefje gekregen omdat ze geen papieren bij zich hadden. Met dit toonbriefje kunnen ze binnen afzienbare tijd alsnog de papieren komen laten zien zonder verbaliseert te worden.

Vaals, aanrijding met letsel:
Woensdagmorgen 11 september 2002 is er een aanrijding geweest tussen twee personenautos op de Schuttebergsweg in Vaals. Een 29-jarige automobilist uit het Belgische Gemmenich wilde om 9.28 uur twee voetgangers links inhalen. Hij merkte te laat op dat een andere auto hem tegemoet kwam. Hoewel hij nog probeerde te remmen kon hij een aanrijding niet voorkomen. Door het natte wegdek gleed hij tegen de voorzijde van de tegemoetkomende wagen. Met nekklachten is de man naar het ziekenhuis gegaan. De andere automobilist, een 52-jarige inwoonster van Lemiers, bleef ongedeerd. Beide wagens waren zodanig beschadigd dat ze door een takelwagen zijn weggesleept.