Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-09-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.10 uur) Donderdag 12 september 2002

Maastricht, politieagent aangereden:
Een politieagent uit het district Maastricht is woensdagavond 11 september 2002 op de van Hasseltkade te Maastricht aangereden door een dronken fietser. Een arm uit de kom van de agent was het gevolg. De agent was omstreeks 23.15 uur op het trottoir van de Hasseltkade te Maastricht een man aan het controleren. Tijdens de controle werd hij plotseling aangereden door een fietser. Zowel de politieagent als de fietser kwamen hierbij te val. De fietser raakte even buiten bewustzijn, maar kwam kort daarna weer bij zijn positieven. De fietser bleek behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 1.0 en 1.1 promille. Tegen de verdachte, een 54 jarige inwoner van Maastricht, werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.
De politieagent moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij bleek bij de aanrijding een arm uit de kom opgelopen te hebben en zijn schouder bleek zwaar gekneusd te zijn. De politieagent kon zijn dienst niet meer verder uit oefenen.

Maastricht, brand in leegstaande boerderij:
Woensdagmiddag 11 september 2002 rond 14.30 uur heeft in een leegstaande boerderij gelegen aan de Via Regia te Maastricht een brand gewoed. Het bleek een uitslaande brand te zijn. Bij het ter plaatse komen van de brandweer en politie sloegen de vlammen meters hoog uit het dak. De brandweer bluste de brand. Na het blussen bleek dat er instortingsgevaar dreigde. De eigenaar zal trachten een eerder aangevraagde sloopvergunning te kunnen bespoedigen. De politie vermoedt dat er brandstichting in het spel is geweest. Het was niet de eerste keer dat de brandweer naar deze boerderij moest uitrukken om een brand te blussen. Aangezien in de boerderij geen elektriciteit aanwezig was moet de brand op een andere manier zijn ontstaan.

Maastricht, gewond bij verkeersongeval:
Een 16 jarige bromfietser uit het Belgische Zonhoven is woensdagmiddag 11 september 2002 omstreeks 16.30 uur op de Nijverheidsweg te Maastricht gewond geraakt bij een verkeersongeval met een personenauto.
De automobilist stond op de Nijverheidsweg voorgesorteerd op het aldaar gelegen tankstation op te rijden. Uit tegenovergestelde richting stond op de Nijverheidsweg een file waarvan een bestuurder een ruimte open liet om de voorgesorteerde automobilist door te laten rijden. Op het moment dat deze automobilist dit deed en door de opening in de file reed werd hij op het naastgelegen fietspad aangereden door een van rechts komende bromfiets. De bestuurder van de bromfiets kwam bij de aanrijding ten val waarbij hij gewond raakte.

Bemelen, rijden onder invloed:
Een 30 jarige inwoner van Meerssen is woensdagavond 11 september 2002 door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed terwijl hem de bevoegdheid om een personenauto te mogen besturen bij rechterlijke uitspraak ontzegd was.
Een politiepatrouille zag en hoorde omstreeks 23.10 uur een personenauto met gierende banden optrekken bij de verkeerslichten op de Nieuweweg te Valkenburg. De politiepatrouille wilde de bestuurder van de personenauto controleren echter de bestuurder kneep ertussenuit. Er ontstond een achtervolging waarbij op meerdere plaatsen de maximum snelheid zowel binnen als buiten de bebouwde kom behoorlijk overschreden werd, soms met meer dan 50 km per uur. Uiteindelijk gaf de bestuurder zijn vlucht op en bracht hij zijn auto in Bemelen tot stilstand. De bestuurder bleek een 30 jarige inwoner van Bemelen te zijn waarvan bekend was dat hem bij rechtelijke uitspraak de bevoegdheid om een motorvoertuig te besturen ontzegd was. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 0.7 promille. Tegen de inwoner van Bemelen werd een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt. De verdacht zal zich bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden over zijn rijgedrag en de daarbij gepleegde verkeersmisdrijven.