Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 12 september 2002

---

Haalderen, verkeerscontroles
Veel burgers klaagden de afgelopen tijd over het op grote schaal negeren van de tijdelijke verkeerslichten op de Van der Mondeweg in Haalderen. Op deze weg vinden wegwerkzaamheden plaats. Om wat aan deze klachten te doen heeft de politie op 10 en 11 september gecontroleerd op overtredingen. Hierbij werden in totaal 23 bestuurders op kenteken bekeurd wegens het rijden door rood. De overtreders kunnen op korte termijn hiervoor een acceptgirokaart in de bus verwachten.

Angeren, snelheidscontrole
Op de Lodderhoeksestraat, binnen de bebouwde kom van Angeren, werd op 11 september tussen 11.00 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse geldt een maximum toegestane snelheid van 50 km per uur. De lasergun registreerde in totaal zes bestuurder die de maximumsnelheid overschreden. Zij zijn allen bekeurd. Een dag eerder werden op dezelfde plaats 12 bestuurders bekeurd voor snelheidsovertredingen.

Bemmel, verkeerscontrole
In Lent vinden werkzaamheden plaats en daarom is de Zandsestraat in Bemmel afgesloten. Toch probeerden acht bestuurders op 11 september hun bestemming via deze straat te bereiken en negeerden dus de gesloten verklaring. Deze acht bestuurders zijn hiervoor bekeurd.

Zevenaar, bromfietscontrole
Op woensdag 11 september heeft de politie van 07.00 tot 09.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Babberichseweg te Zevenaar. Tien personen ontvingen gisteren een bekeuring omdat hun bromfietsen een te hoog vermogen hadden.

Zevenaar, snelheidscontrole
Een automobilist is woensdag 11 september geflitst op de Ringbaan Noord in Zevenaar toen hij met 102 kilometer per uur een controlepost van de politie passeerde. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Tijdens de controle, die plaats vond van 09.30 tot 12.15 uur, werden in totaal 42 bekeuringen voor te hard rijden uitgeschreven. Bij deze controle werden ook nog vijf bekeuringen gegeven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en één bekeuring voor niet handsfree bellen.

Zevenaar, mishandeling
Zonder enige aanleiding werd op de Lentemorgen in Zevenaar gisteren een 12-jarige jongen uit Lobith mishandeld. Een drietal jongens sloeg en schopte hem. De politie heeft kort daarop twee 12-jarige jongens uit Zevenaar aangehouden. Later op de avond heeft de politie ook nog met een derde 12-jarige jongen, eveneens uit Zevenaar, gesproken die ook debet was aan deze mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl