Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 13 september 2002

... B & W-nieuws week 37

FAD Het college heeft ingestemd met de wijk- en straatnamen voor de deelplannen 10, 12 en 14 in de wijk Getsewoud te Nieuw-Vennep. Deelplan 10, 12 en 14 liggen in de themaparken genaamd Herfst- en Winterpark en behoren tot het wijkdeel "De Poorten". In dit wijkdeel zijn de straten genoemd naar historische Nederlandse stadspoorten. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Catharijnepoort, Goudsepoort, Kennemerpoort, Muiderpoort en Waterpoort. In totaal zijn er 26 straatnamen vastgesteld. Het college heeft de raadscommissie voor algemene bestuurszaken en middelen over dit besluit geïnformeerd.

Openbare Werken Het college heeft ingestemd met de uitgangspunten van het projectvoorstel voor het afvalproject Cebu City 2002-2003. Tevens heeft het college ingestemd met een uitbreiding van het huidige budget met 20.000 euro. Dit komt ten goede aan ambtelijke ondersteuning in 2003, de uren van vier missies naar Cebu City en een bijdrage voor het geven van een training. Vanwege de politieke wens - mede in relatie tot de voortgang van het project - wordt het bedrag betrokken bij de integrale afweging nieuw beleid voor 2003. Haarlemmermeer onderhoudt reeds enkele jaren een stedenband met Cebu City op de Filippijnen. In 1999 is men een samenwerking aangegaan op het gebied van afvalverwerking. Het projectvoorstel voor het afvalproject kent verschillende activiteiten, zoals het opstellen van een afvalstoffenbeleidsplan voor Cebu City, een pilotproject op het gebied van composteren en recycling, monitoring van het grondwater op de stortplaats, het opzetten van een pilotproject voor de scheiding van ziekenhuisafval, het verbeteren van de werk-, leef- en gezondheidsomstandigheden van de afvalscheiders en het aankopen van apparatuur voor het zuiveren van grondwater. De voortgang van het project wordt in januari 2003 geëvalueerd.

WOC Het college verzoekt de raad in te stemmen met een exploitatievoorstel van Sportfondsen Haarlemmermeer BV voor een periode van 5 jaar, inclusief het ondernemingsplan voor de overdekte gemeentelijke sportaccommodaties en het openluchtbad de Meerval. De exploiatatie heeft in de afgelopen contractperiode beantwoord aan de gemeentelijke doelstellingen en is binnen de financiële kaders gebleven. De raad heeft maart 2001 ingestemd met de evaluatie en de intentie uitgesproken te onderzoeken of een nieuwe contractperiode met Sportfondsen Haarlemmermeer mogelijk is.

De goede ervaringen van de afgelopen periode en het ondernemingsplan wekken voldoende vertrouwen dat de doelstellingen (maatschappelijk en economisch) de komende vijf jaar zullen worden gehaald, zoals vastgelegd in de raam- , exploitatie-, huur- en inventarisovereenkomst. Het voorstel dat er nu ligt is in ogen van het college het meest optimale onderhandelingsresultaat.

Naast de exploitatiebijdragen voor de jaren 2002 t/m 2006, wordt in het kader van nieuw beleid gevraagd om in te stemmen met 33.000 voor extra schoonmaakwerkzaamheden in de gymnastieklokalen en 20.000 voor de invoering van planmatig onderhoud voor de inventaris van sport- en gymnastiekaccommodaties. De meerkosten over 2002 van 98.700 worden ten laste gebracht van de jaarrekening WOC en de meerkosten voor de volgende jaren worden opgenomen in de MJB. Tenslotte is een eenmalige onttrekking van 60.000 nodig uit de onderhoudsvoorziening. Het college stelt het presidium voor het raadsvoorstel te agenderen voor de commissie WOC op 26 september en ter besluitvorminig voor de gemeenteraad van 10 oktober 2002.

Bestuursdienst
Het college heeft besloten dat wethouders en raadsleden in aanmerking komen voor een vergoeding van de kosten van kinderopvang aan de hand van de Regeling Tegemoetkoming Kinderopvang en Buitenschoolse Opvang. Die was voorheen alleen opengesteld voor medewerkers in dienst van de gemeente. De structurele kosten van dit voorstel worden voor de raadsperiode 2002-2006 vooralsnog gefinancierd uit de bestaande financieringsregeling kinderopvang. Het aantal aanvragen per jaar wordt geschat op zeven. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 11.725 euro per jaar. Wanneer de werkelijke kosten de schatting overstijgen, wordt dit gemeld. Tevens is het college akkoord gegaan met het raadsvoorstel om de Verordening Geldelijke Voorzieningen Raads- en Commissieleden en Wethouders aan te passen op deze nieuwe regeling. De regeling

Vinex
Het college neemt kennis van de stand van zaken met betrekking tot de afvoer Eco-slakken en de ontmanteling van het depot. Hierover laat het college verder verslag doen in de veertiende bestuurlijke voortgangsrapportage Vinex. Het afvoeren van de slakken is afgelopen woensdag 11 september gestart. De oplossing heeft de instemming van VROM. Gelijktijdig met het afvoeren van de Eco-slak wordt ook het depot ontmanteld. Voor eind van het jaar moet het transport zijn afgerond. Het terrein is hierna weer geschikt voor alle mogelijke toepassingen, zoals de geplande aanleg van onder meer sportvelden. Het gaat in totaal om rond de 80.000 ton staalslakken. De kosten bedragen ¤ 780.000. Hiervan wordt ¤ 520.000 ten laste gebracht van de post onvoorzien van de exploitatie van Getsewoud, ¤ 260.000 wordt in mindering gebracht op het resultaat van Getsewoud. Direct omwonenden en de wijkraad zijn over de afvoer geïnformeerd. De afvoer vindt plaats via de Noordelijke Randweg, de N205 en N207 richting Lisse. Daar worden de ecoslakken overgeladen in boten om in Sluiskil (Zeeuws-Vlaanderen) te worden verwerkt.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen