Erasmus Universiteit Rotterdam

13 september 2002

Bloemlezing van egodocumenten

Tijdens een bijeenkomst op 13 september 2002, georganiseerd door het Huizinga Instituut, onderzoeksschool voor cultuurgeschiedenis, en de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen, worden de resultaten gepresenteerd van een internationaal onderzoek naar egodocumenten.

De eindresultaten van dit door NWO gesubsidieerd grootschalig project zijn gebundeld in Egodocuments and History. De autobiografische fragmenten in het Duits, Frans, Nederlands, Engels, Hebreeuws en Latijn dateren van de Middeleeuwen tot ver in de twintigste eeuw.

Na de lezingen van dr. Gabrielle Jancke (FU Berlin), dr. Johan der Zande (Berkeley), dr. Solange Leibovici (UvA) en dr. Dienke Hondius (EUR) staat de documentaire Dingen die niet voorbij gaan op het programma, over gesprekken met de historicus Jaques Presser.. Regisseur Philo Bregstein geeft daar een toelichting bij. Hij krijgt het eerste exemplaar van Egodocuments and History aangeboden.

Noot voor de pers
Studiebijeenkomst (Auto)biografie vrijdag 13 september Tijd: 11.00 17.00 uur
Plaats: zaal De Unie, Mauritsweg 24, Rotterdam
Info en aanmelding: dr. Rudolf Dekker, tel. (010) 408 2901 e-mail: r.dekker@fhk.eur.nl
Het boek is verschenen als no.38 in de reeks Publicaties van de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen (uitgeverij Verloren Hilversum) ISBN 90 6550 439 7

INLINE] INLINE]