Stadsdeel Amsterdam-Noord


* Kunstproject Stubnitz.nl

* Vrijetijdsinformatie op website

* Nieuwsbrief de Bongerd
3/9/2002 - Kunstproject Stubnitz.nl
Data: 13 september t/m 6 oktober 2002
Lokatie: NDSM Werf
Adres: T.T.Neveritaweg 15
Amsterdam Noord

Voor het eerst sinds lange tijd is de NDSM werf in Amsterdam Noord weer aanmeerplaats voor een reusachtig schip, de MS Stubnitz uit Rostock. Op deze voormalige Russische visserstrawler van 80 m lang organiseert de NDSM Werf drie weken lang het kunstproject Stubnitz.nl.

Een groot aantal Amsterdamse, Nederlandse en internationale kunstenaars en initiatieven presenteren een zeer uiteenlopend programma met installaties, performances, club-events, theatervoorstellingen en live radio en televisie uitzendingen. De context van Stubnitz.nl richt zich vooral op het onderzoeken van de mogelijke fusie van de podiumkunstpraktijk en praktijk van de sterk opkomende nieuwe media.
Binnen deze context wil Stubnitz.nl vooral opkomende en jonge podiumkunstenaars, artiesten en initiatieven samenbrengen om via een gemeenschappelijke inspanning de presentatie van een werk of voorstelling juist op dat moment en op die plek te maken. Stubnitz.nl wil weliswaar een frame (lokatie, programma) aanbieden maar probeert tegelijkertijd dit frame voor elke deelnemer open te houden om te experimenteren.
Het resultaat is niet van tevoren vastgelegd maar wordt gecreerd op het moment. Op deze wijze zoekt Stubnitz.nl nieuwe manieren om kunst te presenteren.

De MS Stubnitz maakt momenteel deel uit van Brugge Culturele Hoofdstad 2002. Aan het definitieve programma wordt momenteel de laatste hand gelegd.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 14 september van 19.00 tot 21.00 uur. Het live programma met vele kunstenaars, performers en concerten rondom 3-1 begint om 21.00 uur en loopt door tot 04.00 uur.