Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-09-2002 Persberichten district Heuvelrug, 08.55 uur

Oproep getuigen: gestoken Veenendaler

VEENENDAAL - De politie is op zoek naar getuigen in verband met een steekpartij op maandagochtend 9 september waarbij een 19-jarige Veenendaler twee maal toe zonder enige aanleiding in de buikstreek werd gestoken door een onbekende man.

Na onderzoek blijkt dat het tijdstip en plaats van dit incident anders zijn dan in een politiebericht van 10 september. De 19-jarige man fietste rond 07.15 uur in het Stadspark over het voetpad langs de Groeneveldselaan. Ter hoogte van de brug bij de Surfvijver liep een man midden op het voetpad. Het slachtoffer vroeg aan de man of hij er langs mocht. Op dat moment draaide de man zich om en maakte stekende bewegingen richting het slachtoffer. Vervolgens liep de dader weg. De 19-jarige man liep naar een woning aan de Wageningselaan en werd door bewoners opgevangen. De man heeft inmiddels, na behandeling, het ziekenhuis weer verlaten.

Signalement dader:
Blanke man, tussen de 30 en 40 jaar, normaal postuur. De man heeft donkerblond haar dat heel kort, gemillimeterd, is. Op die ochtend droeg de man een blauwe spijkerbroek, een zwart T-shirt en witte sportschoenen. Opvallend was dat de man onvast ter been was.

De politie is op zoek naar getuigen en/of personen die meer informatie kunnen geven en is speciaal op zoek naar een oudere man op een fiets en een vrouw met een hond die rond het tijdstip van de steekpartij in de omgeving waren. Deze personen en andere getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de recherche in Veenendaal, tel. 0900-8844.

Bestuurder onder invloed

RENSWOUDE In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 september heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Op de Dorpsstraat werd en 21-jarige bestuurder uit Renswoude staande gehouden omdat het vermoedde bestond dat de man gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel had gedronken.

De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man bepalen

Snelheidscontrole

DOORN Op de Amersfoortseweg heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 11.30 en 12.30 uur werden 563 voertuigen gecontroleerd. Voor 65 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u.