Korps: Friesland, plaats: Fryslân 13-09-2002
Politieberichten van 12/9 (13.00 uur) t/m 13/9 (07.00 uur)

De Blesse: bromfietsers te snel
Donderdag rond 12.05 uur werden twee jongens op de Steenwijkerweg gecontroleerd. Beiden, een 19-jarige jongen uit Steggerda en een 18-jarige jongen uit Heerenveen, kregen een bekeuring omdat ze 23 km te hard reden.

Koudum: inbraak auto
In de nacht van woensdag op donderdag werd aan de Ooste ingebroken in een auto. Het linkerachterruitje werd vernield en men nam een radio/cd-speler mee en een zwarte tas met gereedschap. De tas werd teruggevonden in een tuin aan de Ooste. Een 55-jarige man uit Koudum deed aangifte.

Marssum: te snel, invordering rijbewijs
Donderdag rond 10.45 uur werd op de N383 een 30-jarige man uit Leeuwarden gecontroleerd. Op de N383 geldt een maximale snelheid van 100 km. De man reed 169 km en daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Goenga: aanrijding met letsel
Donderdag rond 11.15 uur vond een botsing plaats op de kruising Goaijengeamieden, Alfeartsdyk. Een 72-jarige bestuurder uit Sneek, wilde linksaf slaan richting Goenga. Hierbij liet hij een 42-jarige man uit Sibrandaburorren niet voor gaan. Een botsing was het gevolg. De man uit Sibrandabuorren droeg geen gordel en was tijdens de botsing met zijn hoofd tegen de binnenspiegel gekomen. Hij had een kleine snijwond.

Zwaagwesteinde: aanrijding met letsel
Rond 13.25 uur reed een 45-jarige man over de Eksterstraat in de richting van de kruising met de Gruttostraat. Op de kruising verleende de man geen voorrang aan de van rechtskomende 57-jarige vrouw uit Kollumerzwaag. De man klaagde over nekletsel en is met een ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum.

Wirdum: te snel rijbewijs ingevorderd
Rond 15.15 uur werd op de A32 een 52-jarige man uit Leeuwarden gecontroleerd. De man reed 50 km te hard en daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Kootstertille: aanrijding met letsel
Rond 19.10 uur reed een 19-jarige vrouw uit Kootstertille over de Koaten komende uit Kootstermolen. Bij de Alde Dyk wilde zij linksafslaan. Op de kruising verleende zij geen voorrang aan een van rechtskomende 24-jarige man uit Harkema. Een frontale botsing was het gevolg. De vrouw klaagde over pijn in haar rug en nek. Het zusje van de vrouw die bij haar in de auto zat had een bloeduitstorting bij haar oog. Beiden zijn met een ambulance naar Nij Smellinghe gebracht. Beide autos waren total loss en werden weggesleept.

Drachten: inbraak auto
Tussen dinsdagavond en donderdagochtend is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Gauke Boelensstraat. Het raam aan de passagierszijde werd vernield. Gestolen werd een radio/cd-speler en verschillende cassettebandjes. Een 26-jarige vrouw uit Drachten deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding straatdief
Rond 21.00 uur vond in de Bollemanssteeg een straatroof plaats. De beroofde, een 53-jarige man uit Leeuwarden, verzette zich tijdens de roof hevig en pakte een mes af van de overvaller. De politie was een paar minuten na de roof ter plaatse. Een kwartier voor deze roof had op de Groningerstraat ook een roof plaatsgevonden. De verdachte voldeed aan hetzelfde signalement. Na deze eerste roof meldde een getuige zich die vertelde dat hij wist waar de verdachte woont. De politie vertrok samen met de 53-jarige beroofde naar de woning van de verdachte. Na confrontatie van de getuige met de verdachte werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen donderdagochtend en donderdagavond werd ingebroken in een woning aan Camstraburen. Men kwam binnen door een raam open te breken. Gestolen werd een videorecorder en een stereotoren. Een 29-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Rond 04.10 uur werd een 20-jarige man uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 540 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren.

Sneek: twee aanhoudingen
Rond 23.15 uur zijn een 25-jarige man uit Hilversum en een 20-jarige vrouw uit Bussum aangehouden. Rond 22.40 uur kreeg de politie een melding, dat een man en een vrouw een horecagelegenheid wilden verlaten zonder te betalen. Toen de politie ter plaatse kwam waren de verdachten al vertrokken. Even later hoorde de politie dat de verdachten waren gesignaleerd in een andere horecagelegenheid. De politie ging ter plaatse en de man en de vrouw werden aangehouden.

Bureau Communicatie (058) 880 82 72