TELECOM UTRECHT NV

Telecom Utrecht koopt glasvezelnetwerk van Tritone

De directies van Telecom Utrecht NV en Tritone Telecom BV hebben overeenstemming bereikt over een volledige overname van het glasvezelnetwerk van Tritone met cityringen in Eindhoven en Heerlen.

Telecom Utrecht NV is een onderdeel van de REMU-groep.

Telecom Utrecht NV is een landelijk opererende aanbieder van telecommunicatiediensten die haar oorsprong vindt in de Provincie Utrecht. Telecom Utrecht NV richt zich met name op lokale acces netwerken.

Met de overname van het Tritone glasvezelnetwerk breidt Telecom Utrecht haar activiteiten in zuidelijke richting uit. Daarmee komt Telecom Utrecht tegemoet aan de groeiende vraag naar betrouwbare telecommunicatiediensten voor het bedrijfsleven. Deze uitbreiding past in de groeistrategie van Telecom Utrecht.

Voor meer informatie: www.telecomutrecht.nl

Telecom Utrecht


-Sinds de oprichting in 1995 biedt Telecom Utrecht haar opdrachtgevers een breed scala van dataverbindingen met snelheden van 256K tot STM16. Daarnaast is het bedrijf actief op het terrein van de aanleg en het beheer van telefooncentrales en LAN/WAN-netwerken. De onderneming richt zich bovendien intensief op aanleg, beheer en exploitatie van Fiber-To-The-Home netwerken.


-In de telecomsector neemt Telecom Utrecht een bijzondere positie in. De onderneming blijkt relatief ongevoelig te zijn voor de wereldwijde malaise die de sector teistert. Sinds de oprichting heeft Telecom Utrecht haar jaarcijfers in het zwart geschreven. Bijna elk jaar slaagde Telecom Utrecht er in een verdubbeling van de omzet te realiseren. Telecom Utrecht sloot het boekjaar 2001 af met een omzet van 15 mio euro. Ondanks de moeilijke marktsituatie verwacht Telecom Utrecht het jaar 2002 af te sluiten met een procentuele omzetstijging die met dubbele cijfers geschreven wordt.


-Telecom Utrecht garandeert alle opdrachtgevers van Tritone dat zij gebruik kunnen blijven maken van hun kwalitatief hoogwaardige aansluiting op het glasvezelnetwerk.