Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Den Haag, 13 september 2002

Thrillersite Crimezone.nl vandaag officieel open

Vandaag is de Crimezone, de site voor en door thrillerfans, officieel open gegaan voor bezoek. De onafhankelijke en interactieve website is een initiatief van Sander Verheijen en Bas Pijls. Met Crimezone willen zij een platform bieden waar liefhebbers van spannende boeken zelf invloed hebben op de waardering van boeken, maar ook elkaar kunnen helpen met het adviseren van (nieuwe) thrillers. Dat hier een enorme behoefte aan bestaat, bleek in de afgelopen week. Sinds het moment dat de eerste versie van Crimezone online was, stromen de berichten bij Crimezone binnen.

Geen commercieel belang

Anders dan de bestaande sites is Crimezone echt onafhankelijk. De website is opgezet zonder een commercieel belang. De bezoekers kunnen zelf stemmen, recensies insturen en 'meepraten' op het Crimezone Forum. Op basis van de stemmen worden realtime overzichten gemaakt van het beste boek van een schrijver en zijn of haar gemiddelde waardering. Naast het interactieve gedeelte zal de website de bezoeker ook informeren over nieuwe titels, leestips en toplijsten. Er wordt tevens een digitale nieuwsbrief uitgebracht.

De verwachtingen zijn hooggespannen. Uitgeverijen hebben al erg positief gereageerd op het initiatief. De testsite is al enkele weken online. Nog voor de officiele opening van de site hebben zo'n 30 mensen zich de afgelopen week opgegeven voor de gratis nieuwsbrief.

Op dit moment staan er ruim 250 boeken in de database en komen er dagelijks nieuwe titels en recensies bij.

Achtergrond

Sander Verheijen, 28 jaar, is communicatie manager bij de ANWB in Den Haag. Hij heeft het concept bedacht en is verantwoordelijk voor het inhoudelijke gedeelte en de vormgeving van de website. Bas Pijls is afgestudeerd als bewegingstechnoloog. Hij is de drijvende kracht achter de technologie en database van de site en bedenker van slimme features. Er wordt gestart met een team van 4 vaste recensenten, die zich hebben aangemeld na een oproep op de website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sander Verheijen

Tel.: 06-29532885
E-mail: sander@cool-box.net