ZXFACTORY

Rapper Brainpower gratis online

Ede 13 september 2002

Platenmaatschappij PIAS biedt ter promotie van de nieuwe cd van de populaire rapper Brainpower tot 23 september gratis een speciale remix aan via het web. Een exclusieve remix van het nummer 'Voel de vibe' is door iedereen gratis te downloaden via www.msn.nl in ruil voor het e-mailadres. Om dit te realiseren is PIAS een samenwerking aangegaan met ICT-dienstverlener ZXFactory uit Ede.

ZXFactory geeft met haar dienst 'ContentController' PIAS de mogelijkheid om volledig gecontrolleerd bestanden een beperkte tijd aan geïnteresseerden ter beschikking te stellen. Zodra de bezoeker zijn e-mailadres heeft achtergelaten ontvangt hij een link en een licentie voor het te downloaden bestand. Het gedownloade bestand kan zonder problemen worden doorgestuurd naar andere fans. Echter, alvorens men van de muziek kan genieten wordt de nieuwe gebruiker automatisch verwezen naar de site voor het ophalen van een unieke licentie. PIAS heeft hierdoor een uitstekende marketing tool die inzicht geeft over het gebruik van het gratis nummer.

'Onze nieuwste dienst ContentController is voor vele branches dé optimale mogelijkheid om misbruik van vrijgegeven bestanden via internet tegen te gaan.', aldus product manager Michiel Huisken van ZXFactory. 'Denk aan het beschermen van muziek- en auteursrechten maar ook allerhande andere producten en diensten als e-learning en videocontent. Ook live events kunnen met behulp van ContentController direct op een veilige manier beschikbaar worden gesteld via internet.'

Het aanbieden van beveiligde bestanden met behulp van digital rights management (DRM) en de dienst ContentController is uniek in de Benelux. Michiel Huisken: 'DRM-technologie zorgt ervoor dat digitale producten en diensten snel beschikbaar worden gesteld en niet te vergeten tegen lagere kosten waar de consument ook van profiteert. Voor veel bedrijven is nu het moment aangebroken om gebruik te maken van deze technologie.'

ICT-dienstverlener ZXFactory is opgericht in 1994 en is gespecialiseerd in het inrichten, faciliteren en beheren van complexe internetomgevingen. ContentController is tezamen met DMD Secure uit Amsterdam ontwikkeld.


---
Meer informatie:

ZXFactory
David Buschman 0318 693 111 / 06 28458959
d.buschman@zx.nl

Play It Again Sam BV
Steijn Koeijvoets 035 646 30 30
Steijn.koeijvoets@pias.nl

13 sep 02 11:03