International Finance Corporation


13 september 2002

DIAGNOSE SUITE NU OOK MET STANDAARD AANVRAAGFORMULIEREN E-BUSINESS PLATFORM

Gebruikers van het vergelijkingspakket Diagnose Suite van IFC systems kunnen vanaf heden ook direct vanuit een berekening een koppeling maken met standaard aanvraagformulieren, die zijn ontwikkeld door het e-Business Platform.

In de praktijk betekent dit dat, wanneer een adviseur een berekening of een vergelijking voor zijn cliënt maakt, het resultaat hiervan direct wordt opgenomen in een standaard aanvraagformulier. Diagnose Suite kent dan ook nog de mogelijkheid om dit aanvraagformulier via e-mail direct elektronisch door te sturen naar klant of verzekeraar. Alle door e-Business Platform ontwikkelde formulieren zijn opgenomen in Diagnose Suite. Op dit moment zijn dat de aanvraagformulieren voor motorrijtuigenverzekeringen (auto, motor en bestelauto), inboedelverzekeringen, opstalverzekeringen en
aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren. Omdat Diagnose Suite een 32 bits Windows applicatie is, zijn de aanvraagformulieren ook direct te verwerken in Windows tekstverwerkers zoals bijvoorbeeld Word.

Guus Landheer, directeur van IFC systems, is zeer te spreken over deze ontwikkeling. "We hebben vanuit de markt regelmatig het verzoek gekregen om direct aanvraagformulieren te kunnen verwerken in Diagnose. Dit betekent voor de adviseur een reële tijdsbesparing, terwijl hij nu daarnaast de aanvraagformulieren ook kan opslaan in een elektronisch dossier." Volgens Landheer is het vooral te danken aan de inspanningen van het e-Business Platform dat de Diagnose-gebruiker nu de beschikking heeft over deze nieuwe functie. "Het is bijna ondoenlijk om voor ieder maatschappijproduct een eigen aanvraagformulier op te nemen. Nu er sprake is van standaardisatie van de formulieren, was het voor ons een kleine moeite om deze functie te ontsluiten."

Het e-Business Platform startte op 11 februari 2002 een pilot met standaard aanvraagformulieren die zijn ontwikkeld door een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van NBVA, NVA, Branche Initiatieven en verzekeraars. De nu ontwikkelde aanvraagformulieren moeten de basis vormen voor elektronische acceptatie op termijn.

Gebruikers van Diagnose Suite zijn inmiddels door middel van een update voorzien van de nieuwe functionaliteit.

////////// EINDE PERSBERICHT //////////

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kunt u zich wenden tot:

Guus Landheer, directeur IFC SYSTEMS BV, telefoonnummer 0592-380999