Gemeente Emmen
---

Persbericht: Ingrijpende maatregelen zwembad, 13 september 2002

ter voorkoming van legionella
Ingrijpende maatregelen in zwembaden

In het Neptunusbad te Klazienaveen en De Slagen te Schoonebeek zijn ingrijpende maatregelen genomen om legionella te voorkomen. De komende twee maanden is het zwem- en golfbad Aquarena in Emmen aan de beurt. Het zwembad blijft gewoon open.

Voor de wettelijk verplichte maatregelen heeft het college van B en W 180.000 beschikbaar gesteld. De maatregelen bestaan ondermeer uit het verplaatsen van de leidingen uit warme ruimten naar de buitenkant van het gebouw (onder de grond). Op deze manier wordt voorkomen dat het koude leidingwater door de omgeving wordt verwarmd. Stilstaand warm water vergroot namelijk de kans op legionella. Daarnaast komen er op alle leidingen temperatuurmeters en moeten zogenaamde keerkleppen er voor zorgen dat het water in de leidingen continue in beweging blijft.

Voorheen werd steekproefsgewijs gemeten of het leidingwater legionellavrij was. Er is overigens nooit legionella in de Emmense baden aangetroffen.

De komende twee maanden wordt Aquarena zodanig aangepakt dat het ook aan de wettelijke voorschriften voldoet. Het bad blijft zoals gezegd gewoon open. Het kan hoogstens zo zijn dat een deel van de wcs of van de douches door bezoekers niet kan worden gebruikt.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen