BMG NEDERLAND

Nieuwe cd prinses Christina kent veel variatie en gastbijdrage

Op 13 september verschijnt op het RCA Victor label de cd The Me Nobody Knows - A Tribute To New York - van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Christina der Nederlanden. Op dit album zingt de prinses enkele musical- en shownummers naast klassieke protestliedjes uit de jaren zestig. Voor de opnamen werd ze bijgestaan door een keur van Nederlandse topmuzikanten.

Al in haar tienerjaren heeft prinses Christina haar hart verpand aan musicals. Op dit nieuwe album geeft zij blijk van die voorliefde door songs van onder meer Gershwin, Rodgers, Arlen, Porter en Sondheim te vertolken. Daarnaast bevat de cd protestsongs uit de jaren zestig van onder anderen Tom Paxton en Judy Collins. Die combinatie is een heel persoonlijke keuze van prinses Christina: Mijn voorkeur gaat uit naar songs die diepe emotie weergeven, maar ook naar liedjes met veel humor. Het is goed om onze pijn te voelen, maar ook om hard te lachen en vooral te kunnen relativeren.

Prinses Christina wordt op The Me Nobody Knows begeleid door het Nederlands Promenade Orkest onder leiding van Jurre Haanstra. Samen met Bob Zimmerman heeft Haanstra ook de arrangementen verzorgd. Het album kent verder bijdragen van een aantal gerenommeerde musici. Bovendien is Ivo Niehe te horen als pianosolist en zingt prinses Christina twee verrassende duetten met Rob de Nijs.

The Me Nobody Knows is de tweede cd van prinses Christina. Twee jaar geleden verscheen al de sfeervolle Kerst-cd My Christmas Album.