Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

02-09-2002
Speciaal spreekuur voor ondernemers op 13 september Syntens komt langs in de regio

Op vrijdag 13 september a.s. kunt u als ondernemer in de industrie of business-to-business dienstverlening gebruik maken van een kostenloos spreekuur op het gemeentehuis in Buitenpost. Dit spreekuur wordt georganiseerd door de gemeente Achtkarspelen in samenwerking met Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers. U kunt er terecht voor diverse oplossingen om een meer winstgevende bedrijfsvoering te realiseren, u laten wijzen op kansen en mogelijkheden om de bedrijfsvoering te vernieuwen en te veranderen.

Uitdaging om te vernieuwen
Als een ondernemer een aanjager, klankbord of regisseur nodig heeft, dan kan hij of zij aankloppen bij Syntens. Syntens adviseur Robert Witmond: "We bieden ondernemers aan een analyse te maken van de meest uitdagende en aantrekkelijke kansen voor vernieuwing en verandering. Die analyse krijgt een vervolg in de vorm van een uitgewerkt plan van aanpak. En ook bij de uitvoering staan we de ondernemer met raad en daad terzijde. Omdat we een onafhankelijke organisatie zijn die door het ministerie van Economische Zaken wordt gefinancierd, zijn onze diensten geheel en alleen gericht op het belang van het bedrijf. Dat betekent dat de adviseur van Syntens in zijn of haar advisering en ondersteuning van een bedrijf geen ander belang voor ogen heeft dan dat van de ondernemer. Samen met de ondernemer kijkt de adviseur naar mogelijkheden. Samen wordt bepaald wat de beste aanpak is. We kennen de Friese regio als geen ander en boren contacten aan met tal van specialisten. We koppelen ondernemers aan de juiste partijen en werken hierbij samen met landelijke en regionale intermediairs zoals de Kamer van Koophandel, banken, adviesbureaus, researchinstituten, onderwijsinstellingen en overheden. En omdat het ministerie Economische Zaken vernieuwing zo belangrijk vindt, gaat de rekening voor onze dienstverlening naar hen", aldus de heer Witmond.

Met beide benen op de grond
Innovatie is een begrip dat ondernemers kan afschrikken, meent Witmond: "Het klinkt als een hoop poeha, maar innoveren doe je met beide benen op de grond. Het hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een klein bedrijf kan al vernieuwen door samen te werken met anderen uit de regio, om zo bijvoorbeeld kosten te besparen in de inkoop of gezamenlijk secretariaatsdiensten af te nemen. Of door automatisering zo op te zetten, dat alles verkocht is automatisch weer besteld wordt, zodat de ondernemer tijd over houdt voor de echt belangrijke zaken. Maar ook ondersteunen we ondernemers bij productontwikkeling, of analyse van logistieke stromen, e-commerce of bij strategische vraagstukken".

Tijdens het tweede spreekuur op 13 september a.s. kunt u als ondernemer, op afspraak, vanaf 9.00 uur terecht met vragen die leven binnen het eigen bedrijf. Voor een afspraak kunt u bellen met de (interim) bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Achtkarspelen, mevrouw I. Boekhorst, telefoonnummer 0511 - 548200.